Ligin 30. haftasında Giresunspor'la karşılaşan Samsunspor'a PFDK'dan ceza geldi. Pazartesi günü olmasına rağmen deplasman tribününü tamamen dolduran Samsunspor taraftarının çirkin ve kötü tezahüratını gerekçe gösteren PFDK, Samsunspor'a 5 bin lira para cezası kesti.

DEPLASMAN TRİBÜNÜNDEKİ TARAFTARLARA BİR SONRAKİ DEPLASMAN YASAK

Samsunspor Kulübü'ne 5 bin TL para cezası veren PFDK, deplasman tribününde bulunan Samsunspor taraftarlarına da bir sonraki deplasman olan Balıkesirspor maçına girmeme cezası verdi. Verilen ceza sadece deplasman için geçerli olurken, Denizlispor maçına tüm Samsunspor taraftarı girebilecek.

PFDK'nın açıklaması;

'SAMSUNSPOR Kulübünün, 17.04.2016 tarihinde oynanan GİRESUNSPOR - SAMSUNSPOR PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 5.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine,'