Eko-Okullar projesini okullarında hayata geçiren Terme Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından Eko-Okullar projesi ile okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için bir dizi programlar düzenleniyor. Programın uygulandığı okullarda, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırılıyor.

TERME'Yİ KONUŞTULAR

Eko-Okullar proje kapsamında, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ve ve Okul Müdürü Arif Özüdoğru, Proje Sorumlusu Sevgi Demirbaş ile birlikte Başkan Şenol Kul'u ziyaret ederek Terme'de yapılan çevre temizliği ve geri dönüşüm hakkında konuştu. Ziyaret sırasında minik öğrenciler isteklerini, sorularını ve çevreye olan duyarlılıklarını dile getirdi.

KUL'DAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Böyle bir proje yaparak çevreye olan duyarlılığı arttırmak için yaptığınız çalışmalar çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, ayrıca da sizleri tebrik ederim. Çünkü temizlikle ilgili doğa bilinci bu yaşlarda başlar. Siz bu proje ile küçük yaşlarda bu eğitimi veriyorsunuz. Sizlere her zaman destek vermeye hazırız. Bizim de hali hazırda yürüttüğümüz 'Okullarda çevre temizlik eğitimi projemiz' var. Bu kapsamda okulunuzda da öğrencilere eğitim vermeye hazırız. Amacımız çevreye duyarlı nesiller yaratmak. Bu gelecek için, daha temiz bir Terme ve dünya için gerekli olan bir ön koşul" dedi.