Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen'in Orta Karadeniz Şube Başkanlığını yürüten Şuayip Deniz Demir, konfedarasyonları tarafından yapılan ve 4 kişilik bir aile için gerekli olan zorunlu harcama tutarının belirlendiği çalışma ile ilgili değerlendirmede bulundu.

ALIM GÜCÜNÜ ETKİLEDİ

Son günlerde özellikle akaryakıt ve gıda kalemlerinde yaşanan zamların vatandaşın alım gücünü büyük oranda düşürdüğünü belirten Demir, "Dövizin son günlerde durdurulamaz biçimde yükselmesi, Türk lirasının değer kaybı maalesef insanımızın alım gücünü doğrudan etkilemektedir. Sendikamız tarafından yapılan araştırmaya göre son 1 yıl içinde 4 kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcaması 625 TL artmıştır" diye konuştu.

GELİNEN NOKTA ORTADA

2016 yılının ekim ayına kıyasla en düşük dereceli memurun maaşının 205 TL, ortalama memur maaşının ise 274 TL arttığını dile getiren Demir, çalışanın alım gücünün ise 188 TL ile 419 TL arasında azaldığını belirterek, "Ülkemizde sürekli zamlar konuşulur hale gelmiş, hergün LPG'ye benzine gelen zamlara vatandaş da artık alışmıştır. Yetkili sendikanın toplu sözleşmede imzaladığı 'dolmakalemi doldurmayacak' buçuklu komik zam oranları ile geldiğimiz nokta ortada. Kendisini yetkili kabul eden ve yarım puan artışı başarı olarak kabul eden sendikayı memurlar daha ne kadar sırtlarında taşıyacak merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU