AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır dile getirdiği yerli otomobil fikrinin gerçekleşmesi adına Samsun'un projede adının geçmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Kurt, "Samsun bu yatırım için adı geçen illerin arasında en avantajlısı" dedi.

HAVZA, SAMSUN'U KALKINDIRABİLİR

Yerli otomobil üretimi için gerçekleşecek yatırımlarda Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin fiziki alan olarak en müsait yer olduğunu ifade eden Kurt, "Elbette böyle bir yatırım gerçekleşebilir neden gerçekleşmesin? İçerisinden demir yolu geçen yaklaşık 20 bin dönümü de aşan bir alan var. Yerli otomotivin üretileceği yer için karar sadece devletin değil. Yatırımcıların da bu konuda söyleyecekleri çok önemli. Bizim de Samsun ve Karadeniz Bölgesi adına onlara hem lojistik hem de pazara ulaşım anlamında cazi öneriler sunmamız gerekiyor. Bu girişimlerin çok verimli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Yıllardır Havza'nın çok önemli bir sanayi bölgesi olduğunu söylerken, ilçenin uzak olduğu söyleniyordu ama bu tip mega projeler için Havza gibi yerlere ihtiyaç var. Bizim de farklı şekillerde girişimlerimiz var, umarım bir netice alınır" diye konuştu.

SAMSUN AVANTAJLI

Yerli otomotil üretiminde temelde Türkiye'nin kazanacağını kaydeden Kurt, "Bu bir gelecek projesi, buna Samsun'dan ev sahipliği yaparsak bizim için şeref olur. Yerli otomobil Cumhurbaşkanımızın yıllardır gerçekleştirmek istediği büyük bir hayali. Samsun'un bu projeyle beraber anılıyor olması da ayrı bir gurur. Samsun, bu yatırım için adı geçen iller arasında en avantajlısı. Şehrimizdeki ucuz arsa tahsisini ve lojistik gücünü iyi değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki yıllarda görülecek ki savunma sanayi ve havacılık gibi fırsatlar önümüze çıkacak. Ama yerli otomobilin Samsun'dan başlaması gerçekten güzel olur. Bunun için uğraşıyoruz" dedi.

Zerrin SOMUNCU