Samsunspor hem şampiyonluk iddiasını sürdürmek hem de yarıştan kopmamak için Utaş Uşakspor deplasmanına da her maça olduğu gibi 3 puan parolasıyla çıktı. Şampiyonluktaki en güçlü rakipleri Sariyer ve Keçiören gücü'nün de haftayı 3 puanla kapatması maçın önemini bir o kadar daha artırdı. Sakat Erkam Reşmen'den yoksun sahaya çıkan Yılport Samsunspor; Ahmet Altın Nuri Terliksiz Şahin Şafakoğlu Canberk Dilaver Oğuz Gürbulak Savaş Yılmaz Erhan Kartal Samet Asatekin İlyas Kubilay Yavuz Enes İslam İlkin Bahattin Köse ilk onbiri ile sahaya çıktı. İlk dakikalarda istekli ve arzulu bir oyun ortaya koyan Yılport Samsunspor'un ilk atağı Enes İslam'la gelişti ve kornerle sonuçlandı. İlk on dakika rakip sahada baskı kurarak ve duran toplarla gol aradı. Rakip Utaş Uşakspor da kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.20. dakikadan sonra Utaş Uşakspor oyunda dengeyi kurmaya çalıştı fakat 21.dakikada Canberk Dilaver'in ortasına Samet Asatekin'in kafa vuruşu Yılport Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi.
Zaman zaman Utaş Uşakspor etkili atakları olsa da defansımızın gününde olması rakibe gol imkanı vermedi. İlk yarı Yılport Samsunspor uzun ve duran toplarla etkili oldu. Özellikle golden sonra hızlı çıkışlarla pozisyonlar buldu fakat bunlardan yararlanamadı. İlk yarıyı oyun ve skor üstünlüğü ile Yılport Samsunspor 1-0 önde kapattı.
İkini yarıya Yılport Samsunspor aynı tempo ile başladı 47. dakikada günün etkisiz ismi Bahattin takımı 2. golden etti. Bahattin 55. dakikada yerini Erhan Şentürk'e bıraktı. İlerleyen dakikalarda Yılport Samsunspor'da tempo düştü.
Utaş Uşakspor da topa daha çok sahip olmaya başladı. Ancak 68. dakikada hızlı bir hucumda Yılport Samsunspor soldan ceza sahasına Samet'in pası ile giren Erhan Şentürk'ün mükemmel vuruşuyla durumu 2-0 yaptı.
2-0 dan sonra oyunun kontrolünü tamamen ele alan Yılport Samsunspor maçın sonlarına doğru oyun disiplininden koparak şahsi hatalar ve lakaytlığı sonucunda hiç umulmadık bir durumda 88. dakikada golü yedi ve durum 2-1 oldu. Maç da bu skorla bitti.
Bugün Yılport Samsunspor'da Savaş, Enes, Canberk, Erhan Kartal, Erhan Şentürk ve Nuri Terliksiz güzel oyunları ile alkış aldılar. Bahattin'in son haftalardaki formsuzluğu bu maçta da devam etti. Teknik Direktörümüz Taşkın Tuna'nın zamanında yaptığı değişiklik ile hem ikinci golü bulduk hem de Erhan Şentürk'ü kazandık. İlk defa bu maçta takımın pas yüzdesi çok iyi idi. Sonuçta rakiplerimizin de kazandığı haftayı biz de kayıpsız atlatarak zor bir deplasmandan 3 puanla döndük. Tebrikler Samsunspor.Şampiyonluk sana yakışır.