Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek bilişim festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı'nda, odaklı eğitim 4.0 modeli, Teknoloji ve İnsan Koleji kurucusu Zeynep Dereli tarafından akademik başarı, sosyal beceriler, teknoloji yetkinlikleri konularında dinleyicilere bilgiler aktarıldı. Teknoloji üreten nesillerin yetişmesi gerektiğini aktaran Dereli, gelecekte işlerin büyük bir kısmını yapay zekaların yapacağına, ahlaki değerlerin daha fazla önem kazanacağına dikkat çekti.
Gerçekleşen kongrede değişen dünyaya göre insan yetiştirmenin çok önemli olduğunu kaydeden Zeynep Dereli, 'Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek mesela. Bunun için genç beyinlerin kendi teknolojilerini üretmeleri ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlaması gerekiyor' dedi.
Geleceğe ancak doğru bir vizyon ile yaklaşılabileceğinin altını çizen Dereli, 'Önümüzdeki birkaç yıl içinde yapay zeka, iş dünyasında insan gücünün önemli bir bölümünde kullanılacak. Bu nedenle bu yönde genç neslimizin eğitime yönlendirilmesi gerekiyor. Ancak her şeyden önemlisi gelecekte insani değerlerin önemi daha da artacak. Çocuklarımızın insani değerler konusunda eğitmemiz olmazsa olmazımız olsun' ifadelerini kullandı.
'Gelecekte neler yapılabileceğini öngörmek vizyonumuzu ortaya koyar' ifadelerini kullanan Dereli, Eğitim 4.0 modelini, akademik başarı (IQ), sosyal beceriler (EQ), teknoloji yetkinliklerinin (DQ) içeriklerini anlattı. Gelecekteki en önemli değerin ahlaki değerler olduğunu yineleyen Dereli, 'Çünkü gelecekte önemli işleri yapay zekalar yapacak. Ama sevgiyi, doğruyu sadece insanlar yapacak. Bu yüzden kendimizi, geleceğimizi bu yönde geliştirmemiz gerekiyor'' dedi.

Bilişim Furı’nda, ‘Yapay Zeka’ konuşuldu