Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 kasım ayı 22. birleşimi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır Başkanlığında gerçekleşti. Mecliste daha önce komisyonda görüşülerek havale edilen 26 madde oy birliğiyle kabul edildi.

MECLİSTEN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Mecliste 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gündem dışı konuşma yapan Başkanvekili Çakır, öğretmenlerin özel gününü kutlayarak emekleri için teşekkür etti. Gündem dışı söz alan bir diğer meclis üyesi MHP'li Fevzi Er ise, öğretmenlere Büyükşehir'e ait toplu taşıma araçlarında indirim yapılması gerektiğini söyleyerek, "Gençlerimiz hep öğretmenleri örnek alıyor ama, 'Hangi mesleği seçeceksin?'' diye sorunca herkes 'Doktor, avukat' diyor. Çünkü öğretmenlerimiz geçim sıkıntı yaşıyor. Öğretmenlerimize nasıl destek olabiliriz?" diye sordu. Çakır ise, teklifin değerlendirileceğini ifade etti.

ATAKUM'DA ÖNEMLİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

Gündemde olan maddelerden bir tanesi de Atakum İlçesi'nin yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliğiydi. İlgili madde kabul edilirken, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı maddenin ilçe için çok önemli olduğunu belirterek, "İmar yönetmeliğinde yapılan son düzenlemelerde yol genişliği baz alınarak vatandaşlar inşaat haklarını kullanamıyordu. Atakum'a yatırım yapan insanlar bu konuda ciddi anlamda kayıplar yaşıyordu. Atakum'da artık yol genişliğine göre 3 değil 6-7 katlı binalar yapabilecek. Biz de bu kayıpları önlemek için meclisimize düzenleme teklifini getirdik ve kabul edildi. Destek olan bütün meclis üyelerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU