Samsun'da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okul idarecileri ve öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, Öğretmen Evi'nde açılışı yapılan Samsun İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin 'Geçmişten Günümüze Öğretmenlik' sergisi ve Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programla sona erdi.

ÜLKEMİZ İÇİN İYİ ŞEYLER İSTİYORUZ

Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, öğretmenlerin gününü kutladığı konuşmasında, "Öncelikle Başöğretmen, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi ve saygıyla anıyorum. Ebediyete geçmiş şehit öğretmenlerimizi de anıyorum. Ülkemiz, gençlerimiz ve öğrencilerimiz için her zaman iyi şeyler istiyoruz. Devlet ve halk olarak da bunun için çalışmaya özen gösteriyoruz. Elbette öğretmenlerimiz de aynı hedefte. Mesleğe yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerimizin her şey gönüllerince olsun" diye konuştu.

BİR CÜMLESİ HAYAT DEĞİŞTİRİR

Öğretmenlerin en büyük gününün kalbinde taşıdığı çocuk sevgisi olduğunu kaydeden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise, "Bir peygamber mesleği olan öğretmenlik, büyük bir fedakarlık, hoşgörü, sabır, enerji, gayret ister. Her şeyden önce büyük bir yürek, aşk ister. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine dair yüreğinde sevgisi olanlar daim olurlar ve eser bırakır. Sevgi dolu öğretmen ışık gibidir. Karanlıkta kaybolmakta olan veya olacak her çocuk onu arar onu sorar. Onun bir cümlesi hayatı değiştirir. Sizin eserleriniz ne taş ne demir ne bina ne yoldur. İnsandır, en kıymetli varlıktır, yaratılanların en önemlisi, en güzelidir. Bu mesleğin bir mensubu olduğum için dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

AKM'deki programa Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe milli eğitim müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda Samsun'un en genç ve emekli olan öğretmenleri konuşma yaparken, emekli olan öğretmenlere de hizmet sertifikaları verildi. Programda ayırca mesleğe yeni başlayan öğretmenler de "Öğretmenlik yemini" etti. Vali Yardımcısı Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Samsun'da düzenlenen 24 Kasım temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de hediyelerini takdim etti.

Zerrin SOMUNCU