AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Atakum İlçe teşikatının 51. ilçe danışma meclis toplantısında gündemi değerlendirdi.

İHANET EDENLERİ KONUŞMUYORUZ

AK Parti'nin birlik ve beraberliğin davası olduğunu söyleyen Kılıç, "Burada yönetime gelenle, sorumluluk taşıyanla; mahalle yönetiminde veya sandık başında görev alan da, resmi anlamda görevi olmayıp gönül vermiş herkes elini taşının altına beraber koyar. Yani kişiye göre hareket edilmez. Ben eskiden bakanlık görevi sorumluluğunu taşırken de söylüyordum, 'Gün gelecek biz bu görevi devredeceğiz, bu bir bayrak yarışı.' Ama devrettikten sonra kenara mı çekilecektik, bu mümkün mü? Buna insanın aklı hayali sığar mı? AK Partili'ye bu yakışır mı? Osman Aşkın Bak kardeşimiz Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevini yürütüyor, biz de destek vermek için görevimizin başındayız. Samsun'un ve Türkiye'nin hizmetindeyiz. Belediyelerde, ilçe teşkilatlarında görevi devreden kardeşlerimiz oldu. Bu dava ve parti için emek vermiş kardeşlerimiz yine yanımızda, beraberce yürüyoruz. Davaya ihanet edenlerle ve yalpalayanlarla ilgili konuşmuyoruz" dedi.

DİKKAT ETSİNLER

AK Parti'nin siyasi rakiplerinin birtakım şeyler söylediğini belirten Kılıç, "1 sene sonra bazı yerlerde bir şeyler yapabilmek için 'Aman biraz erken kalkıp konuşayım' diyorlar. Yalnız erken bağıranın sesi erken kısılır. Dikkat etsinler. Ona da saldırayım, buna da saldırayım diye olmuyor işler. Biz memnunuz o ayrı hikaye. Böyle muhalefet işimize geliyor. Çünkü kişisel olarak, ailelere saldırdıkları birtakım söylemler de oldu. Bizim dedikoduyla, o bunu dedi, bu bunu dediyle işimiz yok. İşimize bakacağız. Yerel yönetimlerde ve genel siyasette neler yapacağımız belli. Biz bunlara çalışıyoruz. Bizim derdimiz en büyük 16. ekonomi olan Türkiye'yi daha da ileri taşımak. Konuşşun onlar, işe ve ortaya konulana bakacağız. Samsun'un çok güzel fırsatları var, potansiyelimiz yüksek" diye konuştu.

DERTLERİ BAĞCIYI DÖVMEK

Kılıç, 3 aylık onarımdan sonra kasım ayında yeniden faaliyete geçen Samsun Çarşamba havaalanıyla ilgili de, "Havaalanının bakım onarım için kapandığı dönemde konuşanlara baktım. Geçmiş dönemde uçak kullanmayıp karayoluyla gidip gelenler, havaalanı kapanınca niye kapandığıyla ilgili sürekli demagoji yapıyorlar. Terminal binasını geliştirmek için proje çalışmaları yaptık, talimatlar verildi. Tabii ki bir zorluğu oldu, ama bunu telafi etmek için yapılan çalışmaları gündeme taşıyacaklarına sadece bağcıyı dövdüler. Mesele üzüm yemek değil ki. Bunların derdi bağcıyı dövmek, bizim amacımız üzüm yemek" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU