İstanbul'da Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu.12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor. Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor.Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor." diye açıklarken anne babalara teknoloji bağımlılığı konusunda öğütler verdi. Erdoğan, "Teknolojiden uzak tutmak yerine, bilinçli kullanmanın yolunu göstermeli ve eğitimini vermeliyiz. Her bağımlılık gibi teknoloji bağımlılığı da çözülmez aşılmaz değildir. Tedavisi vardır. " dedi.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları
"2 gün boyunca farklı ülkelerden gelen uzmanlarla uzmanlarımız ufuk açıcı tartışmalar yapacaktır.Burada ortaya konulan fikirler bizim için gerçekten çok kıymetlidir. Şimdiden kamuoyumuzu aydınlatacak herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum.Değişim ve yenilik insan hayatının temel nitelikleridir. Kağıt, barut, pusula, ilaç, elektrik, telefon gibi binlerce icat bugün hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Bazı ülkelerde teknolojiyi toptan reddeden akımlar ortaya çıkmıştır. Amerika'da Amishler gibi hayatında teknoloji dondurmuş topluluklara ev sahipliği yapıyor. İnsanın olduğu her yerde bu tür farklı yaklaşımların görülmesi gayet tabiidir

KİTLE İMHA SİLAHLARI ÇIKTI, İNSANLIK BİTTİ

Bize göre asıl mesele teknolojiyi nasıl algıladığınızdır. Bizim yenilikle sorunumuz yoktur olamaz. Bu açıdan biz modern tabirle teknofobik insanlar değiliz. Asıl karşı olmamız gereken atom bombasının kendisi kadar onu masum insanlar üzerinde kullanmayı düşünen zihniyet olmalıdır. Modern teknolojinin ürünü olan kitle imha silahları çıktı, insanlık bitti.
BU DA ZİHNİ BİR BAĞIMLILIKTIR
Nükleer başlıkları ev silahları yasaklama zihniyetine baktığınız zaman, bir tanesinde 12 bin 500 nükleer başlık var bir diğerinde de 7 bin 500 nükleer başlık var. Sonra diyor ki "Sen yapamazsın" E sen de var! İşte sıkıntı burada! Buna da ben, bir isim koyayım. Bu da bir zihni bağımlılıktır.

TÜM TOPLUMU TEHDİT EDİYOR

10-15 yıl önce gündemimizde olmayan teknoloji bağımlılığı gibi yeni hastalıkların ortaya çıkmasının sebebi budur. Güney Kore, Çin gibi ülkeler bizden daha fazla bu sorunlarla yüzleşiyor. Genç nüfus başta olmak üzere tüm toplumu tehdit etmeye başladığını gösteriyor. Şüphesiz buradaki hocalarımız karşı karşıya bulunduğumuz vahim tabloyu çok daha iyi biliyorlar. Karşılarına gelen hastalarla bunları fiilen görüyor ve yaşıyorlar. İzninizle birkaç istatistiği sizlerle paylaşmak istiyorum.

KORKUNÇ TABLOYU AÇIKLADI

Japonya'da 1 milyondan fazla genç sosyal çekilme denilen hastalıktan muzdariptir.Araştırmalar bir çocuğun 14 yaşına gelinceye kadar televizyonda 11 bin cinayet sahnesi izlediğini çizgifilmlerin yüzde 94'ün şiddet gösterdiğini ortaya koyuyor.Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu.12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor.Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor.Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor.Anne/babalar, eğitimciler olarak bu kötü gidişi eli kolu bağlı bir şekilde izleyemeyiz.