Ünlü modacı Nur Yerlitaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında şehitler için kullandığı sözler büyük tepki çekmişti. Sözlerin ardından şarkıcı Tuğba Ekinci İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek Nur Yerlitaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ekinci savcılığa sunduğu dilekçede, Yerlitaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında gayet ukala ve aşağılayıcı bir tavırla şehitler hakkındaki sözleri sarf ettiğini belirtti. Söylemlerinin Türk vatandaşı olan herkesi derinden etkilediği belirtilen dilekçede Nur Yerlitaş'ın, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'devletin egemenlik alamatlerini aşağılama' suçlarından cezalandırılması istendi.

ONUNLA HANGİ KANAL ANLAŞIRSA ONA DA DAVA AÇACAĞIM

Tuğba Ekinci adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Nur Yerlitaş'ın özür dilemesi halinde dahi davasının arkasında olduğunu söyleyerek, 'O kişiyle hangi kanal anlaşırsa ona da dava açacağım. Hangi firma anlaşırsa ona da dava açacağım. O kişi sırf Nur Yerlitaş olduğu için değil Ahmet Mehmet olsaydı da suç duyurusunda da bulunurdum.