Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yerli otomobil üretimi için bedelsiz arsa tahsisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İkiz, yerli otomobil üretimi için Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin gerekli altyapıya sahip olduğunu ve talep gelmesi halinde gerektiği kadar bedelsiz arsa tahsisine de hazır olduklarını yineleyerek, "Yerli otomobil üretimi için olan talebimiz ile ilgili olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odamız da bizi destekliyor. Sayın milletvekillerimize ve Sayın Murzioğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

ÜCRETSİZ YER TAHSİSİNE HAZIRIZ

Hafta sonu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile birlikte Havza OSB bağlantı yolu çalışmalarını incelediklerini ve yerli otomobil için ücretsiz yer tahsisinin gündeme geldiğini belirten İkiz, "Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, Kaymakamız Metin Yılmaz ve Havza TSO Başkanımız Erkan Acar ile birlikte konu ile ilgili kapsamlı bilgi verdik ve desteklerini talep ettik. Sayın Karaaslan konuyla yakından ilgilenerek gerekli desteğin verileceğini belirtti" diye konuşyu.

HAVZA ÇOK UYGUN

Havza OSB'nin bin dekarında altyapısı tamamlanmış, genişleme alanları ile 10 bin dekarlık alanı ile Karadeniz'in en büyük OSB'si olduğuna dikkat çeken İkiz, "Deniz, hava, kara ve demir yollarına yakınlığı ile ulaşım ve ikmal sorunu olmayan Havza OSB, yerli otomobil üretimi için bedelsiz arsa tahsisine hazır. Karadeniz'in giriş kapısı olan ve yapılacak yatırımlar ile hızlı bir büyüme potansiyeli olan Havza, bu iş için uygun bir yer. Eğer bu yatırım ilçemize gelirse Havzamız, Samsunumuz ve bölgemiz için hayırlı olur" ifadelerine yer verdi.