Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2017 yılının 4. birleşiminin olağanüstü komisyonu Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında toplandı. Komisyonda SASKİ'nin 2018 yılı performans programı, 2018 mali yılı tahmini bütçesi ve SASKİ kadrolarıyla ilgili 3 gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek meclise havale edildi.

330 KÖYDE SU YOK

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, 2014 yılında 935 köyün bütün mevcut ihtiyaçlarını 8 aylık yoğun bir çalışmayla bizzat yerinde görerek belirlediklerini ifade ederek, "Belediye başkanlarımızın taleplerini önceleyerek planlama yapıyoruz. Ancak bazı öncelikli olanların çözülme imkanları olmayabiliyor. 2-3 senedir su kaynağı bulamadığımız köyler var. Her istediğimiz yerde çözüm üretme şansımız yok. Birçok yerde petrol arar gibi su arıyoruz. Şu anda Salıpazarı hariç içme suyu sıkıntısı yalnızca köylerde var. 2014'teki çalışmalarda su sorunu yaşayan 580 köy tespit ettik. 250'si çözülmüş durumda, 120 köyün de inşaatı devam ediyor. Bu köylerin bazılarında su kaynağı olmayan yerler var. Buralar için ilave su kaynakları arayıp buluyoruz" diye konuştu.

SASKİ'YE SERZENİŞ

Öncelikli hedefin insanlara temiz ve içilebilir nitelikte suya kavuşturmak olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Şu anda Samsun'da büyük çapta su sorunu olduğunu sanmıyorum. Ancak SASKİ'ye bir serzenişte bulanabilirim. Çünkü gerçekleştirdikleri tamir ve bakım çalışmalarından sonra çukurlar kapansa bile üzerini kaplama konusunda gecikiyorlar. Bu eksiklik de uzun süredir gideremediler. Bu çalışmaları vatandaşı bıktırmadan yapmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU