Samsun Valisi Osman Kaymak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Kaymak, mesajında, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, engellilerin toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesinden geçtiğini vurguladı.

HERKESİN SORUMLULUĞU

Engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin sorumluluğu olduğuna dikkati çeken Kaymak, devletin sosyal devlet gereği engellilere eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunduğunu anlattı.

SORUNLAR AŞILMALI

Çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetlerinin Samsun'da da yoğun şekilde yürütüldüğüne işaret eden Kaymak, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları, güçlüklere direnebilmeleri ve sorunlarını aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza desteğe ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya davet ediyorum. Engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" ifadesini kullandı.