Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğinde gerçekletirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12'si Kulak Burun Boğaz, 13'ü Göz Hastalıkları servisinden olmak üzere toplam 25 hasta odası, 3 adet doktor odası yeniden tefriş edildi ve 45 adet yeni hasta yatağı da hastaneye kazandırıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Sağlık ve Uygulama Merkezi (SUVAM) Müdürü Prof. Dr. Recep Sancak, SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, OMÜ Tıp Fakültesi dekan yardımcıları, SAMİGAD yönetim kurulu üyeleri, hayırseverler ve akademisyenler katıldı.

İYİLİĞİ TEST ETTİK

Projeye emek veren herkese teşekkür eden SAMGİAD Başkanı Gömeç, ''Bu projeyle, insanın fıtratında olan iyiliğin genç iş adamlarımızda da olup olmadığını deneme ve onları böyle güzel bir şeye yönlendirme fırsatını yakalamış olduk. Bu fırsatı bize veren başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e ve değerli Rektör Yardımcılarına, hayırda bulunan herkes adına teşekkür ediyorum. Bizim için önemli olan bu çalışmanın manevi hazzını yaşamaktı. Bu açıdan proje amacına ulaştı. Bugün de aramızda bulunan ve projemize destek veren değerli büyüğümüz Haydar Öztekin'i bu hastanede yatarken ziyaret etmiştik. Kendisi hastanedeki bazı şartların iyileştirilmesi için her şeyi devletten beklemeden elimizi taşın altına koymamız gerektiğini söyledi. Bu projeye vesile olan kendisidir. Biz de hayırseverlerimizin ve dernek üyelerimizin katkılarıyla, Rektörümüzün de çalışmaları takibiyle bu işin altından kalktık. Allah nicelerini yapmayı nasip etsin" diye konuştu.

YÜKSEK KALİTEDE HİZMET

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin iyi imkanlara sahip güvenilir bir hastane olduğunun altını çizen Rektör Bilgiç ise, "Halkımızın son zamanlarda alıştığı hizmet kalitesini yakalama konusundaki eksikliklerimizi gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bizim desteklerimizle ve genç iş adamlarımızın gösterdikleri örnek olacak bir çalışmayla bu servislerimiz yeniden tefriş edildi. İnşallah bundan sonra bu servislerimiz en yüksek kalite ile hizmetlerini gerçekleştirecektir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bilgiç Kuran ve Ceyhan, Gömeç'e ve projeye katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür belgesi ve fidan sertifikası takdim eti.

Tayfur KARA