Hızlı kilo kaybı

Günümüzde tek derdimiz kilo kaybetmek ve daha ince vücutlara sahip olmak olabilir. Fakat istemsiz bir şekilde ayda 3-6 kilo gibi bir miktar kaybettiğinizde buna sevinmek yerine bir doktora görünmekte fayda olabilir. Özellikler su tüketiminizde yoğun bir artış seziyorsanız, terleme ve tahammülsüzlük gibi sıkıntılarla da uğraşmaya başladıysanız ciddi bir uyarı almışsınız demektir.


Nefes darlığı

Normalde rahatlıkla yürüyebildiğiniz mesafeleri geçtiğinizde beklemediğiniz bir nefes darlığı veya sırt üstü uzanırken oluşan nefes darlığı gibi belirtiler gösteriyorsa vücudunuz, bir bardak su içip her şey normalmiş gibi davranmayı bir kenara bırakmakta fayda var. Özellikle 30-50 yaş aralığındaysanız bu sinyali dinleyin ve bir bakıma girin.

Şişlikler

Herhangi bir darbe olmamasına karşın vücudunuzda şişlikler oluşmaya başlamışsa, basit bir buz tedavisi ile bu uyarıyı geçiştirmeyin. Sinirlerin fazla zorlanması, enfeksiyonlar, apseler ve iç kanamaların da şişliğe yol açtığını aklınızdan çıkartmayın.

Ciltteki lekeler

Safra kesesi ve karaciğer uyarılarını genellikle cilt yoluyla verir. Bir ileri aşamada göz beyazında sararma ve idrar renginde değişimler de görebilirsiniz. Özellikle cildinizde oluşan morlukları önemseyin ve damarlarınızdan, sinir sisteminize kadar birçok problemin uyarısı olan bu sinyalleri kaçırmayın.

Bitmeyen yorgunluk hissi

Kesinlikle önemsenmesi gereken bir uyarı olan yorgunluk akciğerden böbreklere, kansızlıktan hormonal dengesizliğe kadar uzanan geniş bir skaladaki sıkıntıların bildirimi olabilir. Bu hafta sonu evde kalıp dinlenmeyi değil de bir doktora görünmeyi deneyin.

Baş dönmesi

Baş dönmesinin sayısız nedeni olabilir. Nörolojik ya da kardiyolojik problemlerin ilk belirtilerinden olan bu durumu, her zaman önemsemekte fayda var. İlk etapta bacaklarımızı yükseğe kaldırarak ya da ayran içerek halletmeye çalışmak genel huyumuzdur ancak damar tıkanıklığından beyin ile ilgili problemlere kadar birçok sıkıntının habercisi olan bu uyarıyı asla ihmal etmeyin.

KAYNAK:HÜRRİYET