Vakıflar Bankası Terme Şube Müdürü Ahmet Cemal Terzi ve Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben, Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret ederek BES ile ilgili bilgiler verdi.

GENİŞ İMKANLAR

45 yaş altı personelin yasa gereği bireysel emeklilik sistemine zorunlu olarak geçeceğini belirten Başkan Kul, 'Vakıf Emeklilik'in personele BES harici daha geniş imkanlar sağlamaktadır. Bu nedenle personelimizin zorunlu olarak bireysel emeklilik sistemine geçişinin, Vakıf Emeklilik aracılığı ile yapılmasına karar verdik' dedi.

EK GELİR SAĞLAYACAK

Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben'de yaptığı açıklamada bireysel emeklilik sistemine katılan tüm belediye personelinin Vakıf Emekliliğin tüm imkanlarından faydalanacağını belirtti. Birben, 'Bireysel emeklilik planları sayesinde düzenli tasarruflarını yaparak emeklilik döneminde ek gelir sağlayacak. Bireysel emeklilik uzmanı arkadaşlarımız sürekli bilgi vermek için belediye personeline ziyaretlerde bulunacak. Otomatik katılımlı bireysel emeklilik sisteminde yüzde 25'lik devlet katkısı ile birlikte ek olarak bir kereye mahsus olmak üzere ek 1.000.-TL devlet katkısı yapılacak. Sisteme ödenen prim, örneğin 200 TL ise 50 TL'lik devlet katkısı alınacak. Devlet katkısı sayesinde çalışanların bireysel emeklilik hesaplarında biriken miktar artacak ve sistemden aylık almaya hak kazanılması halinde çalışanların kendilerinin ödediği primlere ek olarak devlet katkısından da faydalanması söz konusu olacak. Sistemse 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan emekliliğe hak kazanacak. Böylece hem sistemdeki kendi birikimlerini hem de getiri ile devletin katkı payını alabilecek' diye konuştu.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Şenol Kul, Vakıfbank Müdürü Ahmet Cemal Terzi ve Vakıf Emeklilik Bölge Müdürü Filiz Birben bireysel emeklilik sözleşmesini imzaladı.