Samsun Haber: AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, referandum çalışmalarını İlkadım Sanayi Sitesi'nde sürdürdü. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör'ün de eşlik ettiği programda Bahadır Tıbbi Alet Cihaz ve Makina A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Bahadır ile görüşen Milletvekili Kurt, "Samsun medikal sektöründe öncü illerimizden biri olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Samsun'da medikal sektörüne yatırım yapılması ilimizin istihdamına büyük katkı sağlayacaktır. Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği ile belirli aralıklarla yaptığımız istişareleri sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İDDİALAR TAMAMEN SAFSATA

Bir firma çalışanının, özellikle sosyal medyada yürütülen hayır kampanyasında insanların hassas olduğu değerler üzerinde çeşitli spekülasyonların yapıldığını söylemesi üzerine Kurt, "Muhalefet her seçimde yaptığı gibi seçmenlerimizi olmadık gerekçelerle ikna etmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Belediye Başkan Adaylığı döneminde yaptıkları, 'başörtüsü olmayanlar sokağa çıkamayacak, içki satışı yasaklanacak, Türkiye İran olacak' gibi tamamen safsata ve uydurma haberlere inandırmak istiyorlar. Bugün de tek adam söylemlerinin tam olarak karşılığı 1994'te yapılan karalama çalışmasıyla birebir aynıdır ve uydurmadır. İşte teklif ettiğimiz maddeler ortada" diye konuştu.

GENÇLER SANDIĞA GİDİN

"TBMM güçlendiriliyor, kuvvetler ayrılığı sağlamlaştırılıyor ve ülkemiz istikrara kavuşuyor. Türkiye artık erken seçim dedikodularıyla, hükümet düşürme taktikleriyle vakit kaybedebilecek bir ülke değil" diyen Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Yatırımcıların daha kolay ve hızlı yatırım yapmalarının en önemli sac ayağı istikrardır. Önerdiğimiz sistemin en önemli bölümü ülkemizi siyasi belirsizlik ve erken seçim garabetinden kurtarıyor olmamızdır. Avrupa basını Türkçe yayınlar yaparak orada yaşayan yurttaşlarımıza aleni olarak hayır propagandası yaptı. Ama yurttaşlarımızın bu oyuna gelmediğini 16 Nisan akşamı sandıklar açılmaya başladığı zaman göreceğiz. Geçmiş genel seçim ve referandumların çok çok üzerinde bir katılımla 1 milyon 450 bin yurttaşımız oylarını kullandı. Ülkemizde de katılımın yüksek olmasını bekliyorum ve tüm vatandaşlarımızdan oy kullanmak üzere sandıklara gitmesini istiyorum."