Gündemi takip etmek konusunda en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'ın paylaştığı bilgilere göre 2017 yılında Türkiye'de en çok Beşiktaş konuşulurken en çok bahsi geçirilen hesap 11.7 milyon takipçiye sahip olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait resmi hesap @RT_Erdogan oldu.

,

Ünlüler, depremler ve futbol

Cumhurbaşkanının hesabını Başbakan Binali Yıldırım'ın 1.1 milyon takipçiye sahip resmi hesabı olan @TC_Basbakan izlediğini de ekleyelim. Beşiktaş'ın ardından en çok etkileşime geçilen futbol takımının Galatasaray olduğunu ve 3. sırada ise Fenerbahçe'nin yer aldığını da belirtelim.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi Twitter hesabı ise Twitter kullanıcılarının en çok etkileşime geçtiği kurumların başında yer alıyor. 2017 yılında ünlüler dünyasından Türkiye'de en çok konuşulan isim ünlü şarkıcı Justin Bieber oldu. Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, hem en çok konuşulan hesap hem de en çok konuşulan hashtag oldu.

Elon Musk'ın Türkiye ziyareti

Justin Bieber'ı ise Seçkin Özdemir, Elçin Sangu ve Barış Arduç gibi oyuncular izledi. Twitter'ın 2017 yılındaki en önemli gündemlerinden biri ise depremler oldu. Farklı kıtalar ve ülkelerde yaşanan depremlerle birlikte, Türkiye'de de bu sene sıkça meydana gelen bu doğa olayı sebebiyle, Twitter'da haber alanında en çok konuşulan ikinci hashtag deprem oldu.

2017 yılına damga vuran bir diğer olay ise ünlü işletmeci Nusret'in kısa sürede popüler olan tuzlama hareketi oldu. #saltbae hashtag'iyle dünyaya yayılan hareket, Twitter'ın da en çok konuşulanları arasında yer aldı. Elon Musk'ın ülkemizi ziyaretinin ve Atatürk'ün sözünü paylaşmasının Twitter kullanıcılarının en fazla yorum yaptığı konulardan biri olduğunu da belirtelim.

2017'de Türkiye'de en çok konuşulan ilk 5 hashtag
1-Beşiktaş

2-Kısmetse Olur

3-Seçkin Özdemir

4-Türkiye

5-Elçin Sangu

2017'de Türkiye'de en çok konuşulan ilk 5 hesap
1-RT_Erdogan

2-TC_Basbakan

3-tcbestepe

4-DrRecepAkdag

5-naci_agbal

KAYNAK:WEBRAZZİ