AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Adnan Boynukara, Razı Sarraf ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı beler ile ilgili açıklamada bulundu.
Küresel güçlerin 2011 yılından beri Türkiye'yi kuşatma altına alındığına işaret eden Adnan Boynukara, 'Şuan gördüğümüz tablonun anlamı, küresel sistemin 2011 yılından beri Türkiye'ye yönelik başlattığı kuşatma zincirinin son zinciridir. 7 Şubat MİT Krizi, 17-25 Aralık Kumpası, Gezi Olayları, 15 Temmuz bu zincirin birer parçasıdır. Bunların hepsiyle başa çıktık. Şuan iki zeminde yürütülen operasyon ile sivil siyasetin işlevsiz hale gelmesi amaçlanıyor. 17-25 Kumpasının başarısız olmasının ardından ABD'de kimsenin gündeminde dahi olmayan ama Türkiye'de köpürtülerek gündemde tutulmaya çalışılan bir dosya var. Bu dosyanın Türkiye'de karşılık bulması için ikinci operasyona ihtiyaç duydular. Bu ikinci dosyayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yapmaya çalıştılar. Türkiye'ye karşı yürütülen operasyonun karşılık bulması için toplumsal tahkümatın karşılık bulması gerekiyor.
ABD'de ki dava ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki dosyalar aynı amaca hizmet ediyor. Kılıçdaoğlu'na bir kutu sundular ve içinde ne olmadığını bilmediğimiz belgeler var. Bu belgeler temel özelliği, CHP'nin kendisi dahi bunların bir suç unsuru taşımadığını ve zaten orda suç var demedik diyerek teyit ediyor. Toplumsal algıyı biçimlendirmeye çalışıyorsunuz. Rıza Sarraf Davasından, önümüzdeki seçimlerde Türkiye'yi dizayn etmek istiyorlar' dedi.
Kemal Kılıçdaoğlu'na sunulan belgelerin FETÖ'cü unsurlar tarafından verilmiş olabileceğini dile getiren Boynukara, 'Kemal Kılıçdaoğlu'na bu belgelerin nereden geldiğini bilmiyorum ama gördüğüm nokta FETÖ'cü kimi unsurların işi olabilir. Yeni belgeler denilen şeyleri FETÖ'cü unsurlar 5-6 ay önce bu belgeleri yayınlamıştı. Komisyon kurulabilir fakat yargıya taşınmış, yargının gündeminde olan bir konu ile ilgili Anayasa gereği komisyon kurma şansınız yok. Bunu siyasi operasyon aracı olarak gördükleri için bunu komisyon kurulsun diyorlar. Kamuoyunun gündeminde tutup, doğru olmayan, içerisinde suç unsuru olmayan kağıtlar üzerinden Türkiye'nin gündemini kilitliyorlar. Küresel güçler Türkiye'nin kendi içine kapanmasını istiyorlar. Türkiye'nin atılım yapmasını, bu ülkenin Dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer almasını istemiyorlar' diye konuştu.
Boynukara konuşmasının devamında, 'Hem sivil siyasete inandığını söyleyeceksiniz, hem antiemperyalist olduğunuzu söyleyeceksiniz, hem de şuan sivil siyasetten aldığı güçle bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanına 'ben senin boynuna ne geçireceğimi gayet iyi biliyorum' diyeceksiniz. Bu hadsizliktir. Bu anlaşılabilir bir tutum değil' ifadelerini kullandı.