Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta açıklanan enflasyon rakamları üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye uyarılarda bulundu.

İYİ SİNYALLER DEĞİL

Usta, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, '1999 yılında başlatılan dezenflasyon programı çerçevesinde enflasyonun hızla düştüğü 2002'den beri, Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksinde yüzde 17,3 ile en yüksek artış gerçekleşti. Ara malında artış yüzde 23,4 oldu ki bu, yakın vadede hiç de iyi bir sinyal değil' dedi.

GEL DE ENDİŞE ETME

Tüketici Fiyatları Endeksinde de benzer bir durumun söz konusu olduğunu vurgulayan Usta, 'Enflasyonda 2003'den beri yüzde 13 ile en yüksek artış gerçekleşti. Ulaştırmada yüzde 18,6 ve gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 15,8 artış söz konusu. Gelin de, endişe etmeyin Sayın Bakan' diye ekledi. Yakın vadede ham petrol fiyatlarında yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde ciddi risk yarattığını da belirten Usta 'Bir an önce güven ortamını sağlayacak tedbirler alarak, TL'deki değer kaybının devam etmesinin önüne geçmek gerekiyor. Ayrıca, enflasyonla mücadele edilecekse, para ve maliye politikalarında bir miktar sıkılaştırmaya gidilmesi kaçınılmaz olacaktır' dedi.