Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen'in katılımıyla basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenlendi. Siirt'in mevcut sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını aktaran Vali Atik, terör örgütüne kış üstlenmesine girmeden büyük bir darbe vurduklarını, tek bir terörist kalıncaya kadar terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Siirt'in adının terörle anılmasından rahatsız olduğunu dile getiren Vali Atik, 'Amacımız ilimizi hak ettiği noktaya ulaştırmaktır. Bu amaçla Siirt Havaalanı ve karayolu bağlantı sorunlarını çözmeye alışıyoruz. Nitekim mevcut havaalanımızda uçuş konusunda risk taşıyan sorunları ortadan kaldırmak ve sorunsuz bir şekilde uçakların havaalanına gelmesini sağlamak için eksiklikleri tamamlıyoruz. Yakın zamanda tüm uçakların inebileceği bir potansiyele ulaşacağız. Bu bizi mutlu edecek. Amacımız ilimizi hak ettiği yere ulaştırmaktır. Güzel bir ekibimiz var. Siirtli vatandaşlarımız da destek veriyor' dedi.
Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın da eski Hastane Caddesi ve Vakıflar Müdürlüğüne ait mevcut sebze ve meyve pazarı ve eski otogar arsalarının değerlendirilmesi konularına değindi. Başkan Taşkın, 'Kızlar Tepesi Parkı'nda yapılacak projenin hangi aşamada olduğu' yönündeki soruya da; mevcut alanda Siirt'in güzelleşmesine katkı amacıyla güzel bir projenin hayata geçtiğini söyledi. Taşkın, eski devlet hastanesi arsasının bir kısmını otopark, çocuk alanı olarak, eski otogar binasının kadınlara yönelik eğitim merkezi olarak düzenleneceğini, TÜİK'in bulunduğu binayı da yıkarak, araçların Güres Caddesi'ne girmeden bu alan üzerinden otoparka yönlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Başkan Taşkın, bir gazetecinin Siirt'in İstiklal Caddesi olan Güres'e tek yönlü tramvay yapılması talebini, buna yönelik bir çalışma düşünülebileceğini, bu talebi değerlendireceklerini kaydetti.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik: “Kentin terörle anılmasını yıkacağız”