BİZ ARAYA GELDİLER

Kongre sürecine giren Samsunspor'da eski futbolcular ile bir dönem gerek A Takım gerekse alt yapılarda görev yapmış teknik adamlar bir araya geldi. Kongre sürecini ve Erkurt Tutu başkanlığındaki mevcut yönetimi değerlendiren eski futbolcular, aday çıkmaması durumunda kongrede yönetime talip olacaklarını da ifade etti. Eski futbolculardan Hakkı Bayrak, Hasan Şengül, Mehmet Ali Çınar, Celil Sağır, Ahmet Usta, Ömer Kuranel, Bünyamin Kubat, İmdat Arslan, Şendoğan Çakmaker, Necati Özsüz, Hamdi Fermancı, Ali Kemal Gedikli, Sinan Ünal, Murat Şimşek, Hamdi Tezol ve Metin Karabulut toplantıda hazır bulunurken, Tanju Çolak ve Cenk İşler ise telefonla bağlandı.

EN KÖTÜ DÖNEM

Futbolcular ortak bir basın açıklaması yaparken, "Samsunspor tarihinin en kötü zamanlarını yaşıyor. Sportif anlamda dibe vurmuş, altyapısı perişan, üst yapısı abondone olmuş bir takım maalesef. Bu durumdan dolayı hayatını Samsunspor'a adamış, bizler bir araya geldik. Samsunspor'un haklarını savunamayan bir yönetimin bu camiada hala kalması izah edilemez. Samsunspor sahipsiz değildir. Rahat olunsunki, bu camia bu kulüp sahipsiz de kalmayacaktır. Başarı bugün olmaz yarın olur ama tarih kolay olmaz. Biz tarihiyle, gazisiyle, şehidiyle, taraftarıyla tarihe geçen bir camiayı tanihe gömmemek için kulübümüze sahip çıkma kararı aldık" denildi.

HERKES SAHİP ÇIKSIN

Açıklama şöyle devam etti: "Başarısızlığa pirim tanıyan şehrin dinamiklerini bu şehir affetmeyecektir. Bunun için sahip çıkıyoruz. Aramızda bu kulüpte efsane olmuş nice isimler mevcut. Yani bilgiyse bilgi, örnekse örnek, bu kulübe sahip çıkacak bir babayiğit yoksa biz burdayız. Önceden yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Yalanlarla yürütülen bu camiayı eski saygın ve takdir edilen bir markaya tekrar getirmek adına bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Günü değil geleceği kurtarmak adına buradayız. Tüm Samsunsporlulardan armasına sahip çıkmasını istiyoruz. Gün her anlamda birlik ve beraberlik içinde olma günüdür."

TANJU ÇOLAK VE CENK TELEFONLA BAĞLANDI...

Eski Türkiye ve Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak ile Cenk İşler, bu oluşum içinde yer alanlara destek verdi. İkili toplantının sonunda telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Her iki isim de Samsunspor'un kötü yönetildiğini, şehrin dinamiklerinin harekete geçerek yeni bir oluşum ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.

Selçuk KAYA