Şehit Burhan Yazıcı Ortaokul Müdürlüğü Avrupa Okullar Topluluğunun oluşturduğu eTwinning proje paylaşım portalında ortak olduğu '81 İl 81 Okul İlk Kurşun Dörtyol Projesi" ile 19 Mayıs ilçesi Milli Kahramanı Fatma Çavuş'u uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.
Hatay-Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 19 Aralık 1918'de Milli Mücadele'de ilk kurşunun atılışının 99. yılı münasebetiyle hazırlanan "81 İl 81 Okul İlk Kurşun Dörtyol Projesi" kapsamında yurt genelindeki ilk kurşunu atan Milli Mücadele kahramanlarının tanıtımı amaçlanıyor.
Okul Müdürü Ramazan Baykal, sınav sisteminin değişmesi ile artık daha fazla proje çalışmasına yöneleceklerini belirterek, her öğretmen için bir eTwinning projesi hedeflediklerini söyledi. "81 İl 81 Okul İlk Kurşun Projesi" ile de ilçenin çok önemli bir değerinin, Fatma Çavuş'un tanıtımının kendilerini onure edeceğini belirtti.
Proje Rehberi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Alver projeye özelikle Fatma Çavuş için katıldıklarını belirterek projenin ilk ayağı olan TRT işbirliği ile çekilen "İlk Kurşun" belgeselinin öğrencilere izletildiğini söyledi. Proje 1 yıl sürecek olup etkinlik planına göre işlemler gerçekleştirilecek.