Google'ın Hindistan'da gerçekleştirdiği Google for India etkinliğinde tanıtılan özellik şimdilik sadece Hindistan'da kullanılabilecek. Android (v9.67.1) uygulamasının en yeni sürümüne sahip olan kullanıcılar bu yeni modu görebilecekler.

Kayıtlı araçların yüzde 70'i iki tekerlekli

Uygulamanın Hindistan'da piyasaya sürülmesinin altındaki en büyük nedenlerden biri, ülkedeki işgücünün önemli bir kısmının motosiklet ile seyahat etmesi. Google'ın blogunda yer alan bilgilere göre, ülkedeki kayıtlı araçların %70'i iki tekerlekli. Daha geniş bir araç için yeterince geniş yolların olmadığı bazı bölgelerde Google Maps'in yeni modu ile sürücüler pek çok yolu daha hızlı kullanabilecekler.

Google Haritalar'daki yeni iki-tekerlekli modu, geliştirilmiş dönüm noktası navigasyonunun yanı sıra, özelleştirilmiş yönlendirme ve ses yönlendirmeli navigasyon özelliklerine sahip olduğu belirtiliyor. İki tekerlekli araçlar için geliştirilen yeni modda motosiklet sahiplerinin aynı rotayı otomobil sahiplerine göre daha hızlı gittiklerini görüyoruz.

Sadece Hindistan'daki Google Maps uygulamasında kullanılabilen özelliğin, sonrasında diğer ülkelerde kullanıma açılacağına yönelik bir bilgi şimdilik yok.

KAYNAK:WEBRAZZİ