Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, karla mücadele konusunda tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Havaların soğumasıyla birlikte etkili olmaya başlayan kar yağışının özellikle Akkuş gibi yüksek ilçelerde kendisini hissettirdiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlimizin yer yer sahil kesimlerine kadar inen kar yağışı özellikle yüksek ilçelerimizde etkisini gösteriyor. Bu durum da belirli bir risk ve mağduriyetin yaşanabileceğini gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün tedbirlerimizi aldık, ekiplerimiz hazır ancak vatandaşlarımız da kişisel olarak tedbirlerini almalı ve buzlanmaya karşı dikkatli olarak araçlarında kar lastiği, çeki halatı ve zincir bulundurmalı."

Yılmaz, önceliğin hastalara ve cenazelere müdahale etmek, grup yolları ve okul yollarının açılmasını sağlamak olduğuna dikkati çekerek, aciliyet gerektiren müdahalelerin ardından mahalle yolları ile diğer yolları açacaklarını kaydetti.

26 bin 378 kilometre yol ağı olduğu bilgisini paylaşan Yılmaz, "Ekiplerimiz, 19 ilçemizin tamamında her türlü şart altında görev yapmak üzere tüm hazırlıklarını tamamladı. Araç ve personel konusunda hiçbir sıkıntımız yok. 92 ekip, 308 araç ve iş makinesiyle göreve hazırız." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların, acil durumlarda 444 1 052 numaralı çağrı merkezine haber vermesini isteyen Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını aksatacak asılsız ihbarlardan da uzak durulması uyarısında bulundu.