Alaçam Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde belediye işçilerini kapsayan toplu sözleşme tamamlanarak anlaşma sağlandı. Alaçam Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine Belediye Başkanı Hadi Uyar, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Mali İşler Müdürü Mustafa Çelik, sendika temsilcisi Erol Dilli, belediye işçi personeli ve sendika yönetimi katıldı.

HAYIRLI OLSUN

Anlaşmanın herkes için hayırlı olmasını dileyen Başkan Uyar, "Bu tür anlaşmalara hem kurumsal hem de çalışanlar açısından bakmak lazım. Çalışanlarımızın gelirlerinin artmasını istiyoruz ama kurumsal olarak da gelir-gider dengesini korumak zorundayız. Bu bakımdan iki tarafın da memnun olduğu bir anlaşmaya imza attığımızı düşünüyorum. Belediyemizde çalışan işçilerimiz de çalışmalarına bundan sonra daha iyi performansla devam edecek. İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın işçi kardeşlerime ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KOMİSYONA TEŞEKKÜR

Enflasyonun altında kalmayan, iyi bir sözleşmeye imza attıklarını dile getiren Sendika Şube Başkanı Uzun ise, "Öncelikle Belediye Başkanı Hadi Uyar'a ve komisyona teşekkür ediyorum. Enflasyonun altında kalmayan iyi bir sözleşmeye imza attık, belediye işçisi olan çalışanlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu

Alaçam Belediyesi'nde çalışan 13 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi bir yıl geçerli olup, işçiler 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 9, ikinci altı ayı için yüzde 7 oranında zam alacak.