Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İnönü İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerle buluştu. Okulun konferans salonunda düzenlenen ve Okul Müdürü Mustafa Gram ile öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Genç, yerli ve milli hafızaya sahip olmanın önemine dikkat çekti. Hafızayı bilgisayar hard diskine benzeten Başkan Genç, "Eğer hard diskimize kendi medeniyetimize, milli ve yerli değerlerimize ait bilgiyle donatmazsak, gençlerimizin hafızası başkalarına ait olur" dedi.

21. YÜZYILI İYİ ALGILAMALIYIZ

Öğrencilere başarının sırlarını anlatan Başkan Genç, "Başarımızın anahtarı çalışkanlık, ancak bundan da önemlisi dünyayı, ülkemizi, şehrimizi iyi okumamızdır. 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Elimize cep telefonları kadar kitapları almadığımız sürece başaramayız, başaramazsınız" diye konuştu.

HAİNLER DE KARİYER SAHİBİYDİ

Gençlerin bu ülkenin umudu olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine şahit olduk. 15 Temmuz'u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir. Bu sözlerim lütfen kulağınıza küpe olsun" ifadelerini kullandı.

ÜRETTİĞİNİZ KADAR DEĞERLİSİNİZ

Yeni bin yılın başında en büyük gücün bilgi olduğuna da işaret eden Genç, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu bilgiden geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil, bilgi iş görüyor. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir. Bugün ürettiğiniz kadar değerlisiniz. En büyük ibadet insanın ailesi, şehri, vatanı, insanlık için çalışmaktır. Peygamberimiz, 'İki günü bir olan ziyandadır' diyor. Dolayısıyla medeniyetimizin tarihi kodlarını bugüne güncellemeliyiz" dedi.