İMKANLAR ŞAŞIRTTI

Bayanlar Voleybol 1. Ligi B Grubu ekiplerinden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'un Başantrenörü İsmail Yengil ve takım kaptanı Ezgi Arslan, Haberaks TV'de Spor Masası programının konuğu oldu. Ligdeki hedefler, takım uyumu ve altyapıyı değerlendiren ikili, Samsun şehrine Sultanlar Ligi'nin yakışacağını söyledi. Kırmızı-Beyazlıların Başantrenörü İsmail Yengil, Anakentspor'daki imkanların bir üst lig Sultanlar Ligi'nde bir kaç takım haricinde bulunması kolay olmadığını belirterek, "Oyuncuların kaldığı konuk evi, imkanlarımız son derece güzel. Ben ve sporcularım son derece mutluyuz. 1'nci Lig'de yıllardır antrenörlük yapan biri olarak, Samsun'a geldiğimde kulüpteki imkanlar beni pozitif olarak çok şaşıttı. 6 Ağustos'ta sezonu açtık. Dördüncü ayımızı bitirdik. 1 buçuk aylık hazırlık dönemi ve özel maçlar arefesinden sonra lige başladık" dedi.

HAZIR DEĞİLDİK

Ligdeki durumlarını değerlendiren Yengil, "10 maçta 8 galibiyet ve iki tane 3-2 mağlubiyet aldık. Yani 2 tane puanlı mağlubiyetimiz var. Tabi bu 10 maçta 10 galibiyet olamaz mıydı? Olabilirdi tabi ki. Sezon başı geçen yıldan 1 tane bile oyuncumuz yoktu. Dolayısıyla sıfırdan takım kurduk. Sezon başında transfer politikasını izlerken uyum sağlayabilecek ve arkadaşılık ortamını sahiplenecek karaktere önem verdik. Takım kaptanımız Ezgi Arslan başta olmak üzere, Samsun'a uyum sağlayabilecek milli takımlarda forma giyen oyuncuları transfer ettik. 1992'den 2001 yılına kadar doğum aralığı olan yaş gruplarından 10 oyuncuyu bir araya getirdik. Bunların içerisinde tanıdığımız 1 yabancı oyuncuyu Regan Hood transferini yaptık. İkinci yabancı için aceleci davranmadık. Ardından Beşiktaş'ta oynamış ve geçtiğimiz yılda İtalya'da forma giymiş Hırvat milli takımında pasör çaprazı Sanja Popovic'i transfer ettik" diye konuştu.

HEDEF 3 'DE 3

Yengil şöyle devam etti: "Voleybolda hep 'Yeni sayıya bakalım' deriz. Çünkü 25 sayı var. 1 hata yaptın ama daha alınabilecek 24 sayı var. İlk devrenin bitimine 3 maçımız kaldı. Sporcu arkadaşlarımızla değerlendirmemizde iç sahada Bolu Belediyesi ve Bursaspor, dışarda Trabzon İdmanocağı serisinde hedefimizi, minimum 8-9 puan olarak belirledik. Zaten 8 yada 9 puanın karşılıkları 3 maçta 3 galibiyettir. Bir maçımızı 3-2 kazanırsak 8 puan olur. Bunu da dert etmeyiz. Bu imkanlara sahip şehrin, Sultanlar Ligi'nde olması gerekir. Seyirci konusunda biraz eksiklik var. 300-400 kişi ile oynuyoruz. Bu sayıyı az buluyorum. Burası 1 milyonu aşkın nüfüsu olan bir şehir. Bu konuda beden eğitimi öğretmenleri ellerinden geleni yaparsa çok mutlu oluruz. Voleybola ilgi duyan herkese kapımız açık. Ne zaman isterlerse okullara gelerek voleybol sohbeti yapabiliriz."

DUYGULANDIRAN HAREKET

"Sporcumuz Adlin, Voleybol Federasyonu aracılığıyla Ankara'da TED Koleji maçı öncesi anlamlı bir organizasyon yaptı. Oyuncumuz Adlin, ilk maaşıyla aldığı tekerlekli sandalye engelli vatandaşımıza verildi. Adlin'in bu hareketi bizi gururlandırdı ve duygulandırdı. 2001 doğumlu sporcunun böyle düşünmesi çok güzel. İlk geldiğimiz günden bugüne altyapıdaki antrenör arkadaşlarımız Taşkın Taşkıran, Refai Bektaş ve Ayfer Fil hocamızla hep birlikteyiz. Belki abartıyor diyecekler ama çoğu zaman 2005-2006 doğumlu sporcularımızın idmanlarına çıktım. Arkadaşlarımız çok bilgili ve işini güzel yapan isimleri. Onlardan çok memnunuz. Altyapı oyuncularımız için bir proje başlattık. Hepsini bir özel okulda topladık. Okul kulüp güzel bir proje başlattık. Bize burs imkanı sağlayan okula da teşekkür ediyorum. Bir de 2. Lig takımı kurarak oradan da oyuncu kazanmayı hedefliyoruz."

YÖNETİME TEŞEKKÜR

"Kulüp Başkanımız Kadir Koçak ve yöneticilere sağladıkları imkanlar için teşekkür ediyorum. Bizlere düşen görev, güzel imkanları sağlayan kulübü en iyi yere getirmektir. Biz sporcularımız lige çıkacağız diye germiyoruz. Ama hedef belli. Öncelikli hedefimiz play-off ve ardından son dört. Gerçek hedefimiz Sultanlar Ligi. Bu aşamalardan geçmeden bu olmuyor. Yavaş yavaş hedefimze ulaşmak istiyoruz. Bu ligin en iyi yakımı bizim takımımız. Sakatlık olmadığı sürece Sultanlar Ligi'ne çıkmak istiyoruz. Bolu Belediye maçı güzel maç olacak. Tüm Samsun'u salona bekliyoruz."

LİGİMİZ ÇOK KALİTELİ

Takım kaptanı Ezgi Arslan ise, "Anakent'e transfer olmadan önce Samsun'da hiç bulunmadım. Ligimiz farklı olduğu için hiç deplasmana gelme fırsatımız olmadı. Samsun'u hiç bilmiyordum. Belli başlı kulüpler haricinde hiçbir Anadolu takımında bu potansiyel yok. Takım içinde çok uyumlu ve arkadaşlığımız üst seviyede. Sultanlar Ligi'nden, 1'nci Lig'e artık iyi oyuncular geliyor. 1'nci Lig'de seviye gittikçe yükseliyor. Buradaki takımlar daha fazla yatırım yaptıkça, Türk oyuncular 1'nci Lig'e daha fazla yöneliyor. Yatırım arttıkça lig, kaliteli oyuncular açısında cazip duruma geliyor" dedi.

SEYİRCİ DESTEĞİ ŞART

Ezgi Arslan şöyle devam etti: "Seyirci potansiyeli açısından, takım olarak Samsunlulardan istediğimiz, bize daha çok destek çıkması. Biz hedefi olan bir takımız ve zorlu maçlar oynuyoruz. Sultanlar Ligi için Samsun halkının daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Salonun biraz daha dolması, seyircilerin yapacağı tezahürat bizi daha fazla oyuna bağlayabiliyor. Biz bunun eksikliğini bazen hissediyoruz. Çok güzel bir grubumuz var. Her maç yanımızda oluyorlar ve inanılmazlar. Çok teşekkür ediyorum. Bu grubun çoğalmasını istiyoruz. Seyircimizin desteğiyle adım adım Sultanlar Ligi'ne çıkabiliriz."

TÜYOLAR VERDİ

"İletişim kurabildiğim tüm genç sporculara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü küçükken büyüklerim bana yardımcı oldu. Bunun nasıl yararlı olduğunu biliyorum. Öncelikle düzgün antrenman yapabilmek çok önemli. Bizim antrenörlerimiz çok kıymetli insanlar. Çok fazla idman yapmaları lazım. Aile desteği de çok önemli. Beslenmelerine, uykularına çok dikkat etmeliler. Bayan olarak voleybol oynamak önemli birşey. Spor sayesinde kendi ayaklarının üzerinde durmaya küçük yaşta başlıyorsun. Bu ileri ki yaşlarda bayan için çok özel ve güzel bir duydu."