Atakum Belediyesi, kış şartlarında ilçede yaşayan sokak hayvanlarının bulundukları ortamdaki barınma ihtiyacını giderirken, hayvan severler tarafından mamamatiklerin içerisine atılan geri dönüşüm malzemeleri de yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Atakum'un, hayvansever bir ilçe olduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri köpek kulübeleri, kedi evleri ve mamamatik gibi projelerle, sokak hayvanlarının yaşama tutunması için önemli bir imkan sunduklarını belirtti. Sokak hayvanlarının da tıpkı insanlar gibi barınma, su ve mama ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Taşçı, 'Tıpkı insanlar gibi sokak hayvanları da üşüyorlar, acıkıyorlar, susuyorlar fakat söyleyemiyorlar. Kış aylarına girmemizle soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bugünlerde kulübe ve kedi evlerimiz ile mamatiklerimiz, sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. Hayvanlarımız ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirdiğimiz mamamatiklerden aç karınlarını doyurup susuzluklarını giderirken, yağışlı havalarda ise onlar için hayata geçirdiğimiz kedi evi ve köpek kulübelerine sığınıyorlar' diye konuştu.

Sokak hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmek için insanların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Atakum Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için bizim desteğimize ihtiyaç duyduğunun bilincindeyiz. Amacımız, Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki sokak hayvanlarının kış şartlarından daha az etkilenmeleridir' ifadelerini kullandı.