Kızıltepe'de 3 kızı olan Ayşe Galin, 2 yıl önce özel bir hastanede 4'üncü kızını dünyaya getirdi. Ancak doğum sırasında annenin midesine giren bebeğin beyninde soluksuz kaldığı için hasar oluştu. Doğum sırasında annenin rahmi de alındı. Aile, söz konusu durum nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Anne Galin, sancısı nedeniyle hastaneye gittiğini belirterek, 'Muayene olduktan sonra bana, 2 santimetrelik açılma olduğunu ve normal doğum yapabileceğimi söylediler. Daha sonra doğumhaneye gönderdiler. Burada serum taktıktan sonra beni müşahede odasına aldılar. Sancılarım sıklaşmaya başladı ancak hemşireler bunun normal olduğunu söyledi. Yürüyüş yapmamı istediler ancak birkaç adımdan sonra tıkandım ve durdum. Sancılarım daha da artmaya başladı. Karnım da kasılmaya başlayınca bebeğimin aniden yukarı çıktığını anladım. Hemşireye de, bebeğimin midemde olduğunu ve nefes alamadığımı söyledim. Dalga geçercesine, 'Mideye gitmez' deyip, gitti. Ben tekrar nefes alamaz hale geldim. Oksijen tüpü getirdiler ancak bunun da hortumu çıktı. Daha sonra doktor beni muayene ettiği zaman bebeğin olmadığını söyledi. Hemen NTS'yi alıp, bebeğin kalp atışlarına baktı. O esnada başka bir doktor geldi ve 'Bırakın bebeği, anneyi kurtarın, çok kanaması var' dedi. Bebeği aldıkları zaman nefessizdi. Mosmor bir şekilde hiçbir ağlama sesi yoktu. Rahmimi de aldılar bebeği de aldılar. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım' dedi.

'Cezalarını çekmelerini istiyorum'
Bu olayların kimsenin başına gelmesini istemediğini anlatan Galin, 'Ben çocuğuma iki yıldır ne anne sütü verdim ne ağızdan besledim. Kucağıma aldığım zaman 'Şurasını, burasını acıtırım' demekten yoruldum. Benim çocuğum iki yıldır bana bakıp gülmüyor. Benim hayatımı yaktılar. Çocuğumun hayatını yaktılar. Çocuğum şuan kendi başına beslenemiyor, gülmüyor, konuşmuyor, oturmuyor, yemiyor, içmiyor, bakmıyor bile. Benimle göz göze bile henüz gelmedi. Onlardan şikayetçi olduk. İhmalden dolayı cezalarını çekmelerini istiyorum' diye konuştu.

'Tanımlanmış bir hastalığı yok'
Baba Mustafa Galin ise, şikayette bulunduklarını ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini anlatarak, şunları kaydetti:
'Biz kızımı kendi imkanlarımız doğrultusunda götürebileceğimiz yerlere kadar götürdük. Kızımızın şu ana kadar tanımlanmış bir hastalığı yok. Doğum esnasında yaşamış olduğu sıkıntılardan dolayı beyninde ciddi anlamda bir durum oluştuğunu, bunun da yüzde 96 ağır engelli durumuna yol açtığını bize söylediler. Bu şekilde olmasına sebep olan doktorlar ve hastane şuanda halen de hasta kabul ediyor. Şu anda hala o doktor başka annelerin de doğumuna giriyor. Başka çocukların hayatını karartmaya belki de devam edecek.'
Hastane yetkilileri ise olayın yargıya intikal ettiği gerekçesiyle açıklama yapmak istemediklerini belirtti.

Özel hastanede ihmal iddiası