CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

ÇATIŞMALARIN FİTİLİ ATEŞLENDİ

Kudüs'ün geçmişte İslamiyet, Musevilik ve Hristiyanlık adına kutsal olduğundan farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Zeybek, "Kudüs, kutsal dinlerin doğuş yeri. İsrail ve Filistin'in orta noktasında yer alan Kudüs'te bulunan, Mescid-i Aksa, Ağlama Duvarı, Kubbet-us-Sahra gibi dini öneme sahip kutsal yerler var. Birleşmiş Milletleri 5 daimi üyesinden biri olan ABD'nin dünya barışına katkı yapması ve Ortadoğu'daki çatışmaları önlemesi beklenirken, ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı bir bomba olarak bölgedeki çatışmaların fitilini ateşleyerek hazır hale getirdi. Bu karar kabul edilemez ve yok hükmünde. Biz bu kararı tanımıyoruz. Bölgede yaşayan ülke ve toplumların yararına değil. Ortadoğu'da çatışmaların fitilini ateşleyen ABD Başkanı'nın bu kararı silah tekellerinin işine yarayacak, halkların zararına olacak" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

İsrail'in Kudüs'ü 1967 Savaşları sonrasında işgal ederek topraklarına kattığını ancak bu durumun uluslararası alanda kabul görmediğini ifade eden Zeybek, "Ortadoğu devletleri, Filistin ve İslamiyet için büyük öneme sahip değerler taşıyan 'Kudüs' kentinin İsrail'in başkenti olarak tanınması Filistin halkının haklarının elinden alınması ve yok edilmesi anlamı taşıyor. Mazlum Filistin halkının haklı davasında sonuna yanlarındayız, destek vereceğiz. Filistin halkının 1960-1970 yıllarında bağımsız mücadelelerinde yer alan canlarıyla destek veren genç devrimci ruhu bedenleri orda. Bağımsızlık hareketlerinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Filistinli kardeşlerimizin bağımsızlık mücadelesinde yanlarında olacağız. Trump yalnız kalacak, Filistin Halkı kazanacak" diye konuştu.