Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda mevsimlik işçilerin sorunları ve talepleri üzerine konuştu.

MEVSİMLİK İŞÇİLER DE KADROYU HAK EDİYOR

Taşeron işçiler için düzenlemeler yapılırken, müjde bekleyen vatandaşlardan yoğun şekilde mesaj aldıklarını belirten Usta, "Bunlardan bir tanesi mevsimlik, sezonluk çalışan işçiler. Bu işçiler bilindiği üretimin olduğu her yerde. Bunların en az çalışanının da yirmi, yirmi beş yıllık hizmeti var. Zaten belli bir zamandan sonra yeni alım yapılmadı. En fazla altı ay çalıştıkları için işten çıkartıldıkları zaman içerisinde işsizlik sigortası ödeneğinden de faydalanamıyor. Yeni durumda çalışma sürelerinin, dokuz aya çıkartılması söz konusu. Ancak kadro konusunda mevsimlik işçilerin de taşeronlar kadar kadroyu hak ettiklerini düşünüyorum. Kadro verilmesinin, bu düzenlemenin içerisine alınmasının çok uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

2 KAT ÖMÜR GEREKİYOR

Mevsimlik işçilerin emeklilikle ilgili problemleri olduğuna da dikkat çeken Usta, "İşçi 6 ay devlette çalışıyor 'Kalan altı ayda da gitsin bir yerde çalışsın' diyemiyorsunuz. Özel sektör firması 'Sen ne kadar süre çalışacaksın?' diye soruyor. 'En fazla altı ay çalışacağım' dendiğinde, o altı ay için kimse iş vermiyor. Dolayısıyla, normal bir insanın 2 katı kadar bir ömür gerekiyor bu insanların emekli olabilmesi için. Bu sıkıntıları hükümetin dikkate alması gerekir' diye konuştu.
Usta, konunun daha detaylı incelenip, sonuçlanması için araştırması önergesi verdiklerini ifade etti.