ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarını açıklamasının ardından Türkiye ve dünyada tepkiler çığ gibi artmaya devam ediyor. Antalyaspor taraftar gruplarından '07 Gençlik' Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak kararı protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik grup adına 07 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli basın açıklamasını okudu.

'Kudüs'ün Müslümanların istikbal ve istiklalidir'
'Kudüs'ün Müslümanların istikbal ve istiklalidir' diyerek basın açıklamasını okumaya başlayan 07 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli, 'Trump ve Netenyahu'nun bu adımının barış umutlarına karşı bir provokasyondur. 'Trump ve Netenyahu'nun kendi siyasi zorluklarını aşmak için dünyayı yepyeni çatışmalarla karşı karşıya bırakacak bu kararı almaları barış umutlarına karşı tam provokasyondur. Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanımak, tarih ve hukuk önünde asla meşru kabul edilmeyecek bir işe imza atmak demektir. Dünyanın her yerinden ve her kesiminden vicdan ve akıl sahibi insanlar bu kararı meşru bulmayacaktır. Bu gayri meşru karar Kudüs'ün gerçek statüsü karşısında her zaman yok hükmünde olacaktır. Kudüs ve Filistin halkı asla yalnız bırakılmayacaktır. Trump'ın bu kararı, hakkaniyet ve hukuk adına, herkes tarafından mahkum edilecektir' dedi.
Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olduğunu ifade eden Güneyli, konuşmasını şöyle tamamladı:
'Kudüs'ü savunmak için bugün 07 Gençlik Grubu olarak meydanlara indik, sesimizi yükseltiyoruz. Kudüs Müslümanların istikbal ve istiklalidir.'

Antalyasporlu taraftarlardan Trump’un ‘Kudüs Kararı’ protesto edildi