25 Şubat 2016 tarihinde 20 kişilik mütevelli heyeti tarafından resmi vakıf senedinin imzalandığını ve 16 Haziran 2016 tarihinde Harita Kadastro Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı'nın kurulması yönünde mahkeme kararının çıktığını ifade eden Gül, vakfın resmi gazetede yayımlanarak resmen kurulmasıyla birlikte meslek ve meslek mensupları adına çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.
Harita ve kadastro mühendisleri olarak ülke ve toplum adına, büyük ve zorlu bir hizmet verdiklerini aktaran Gül, bu hizmeti verirken meslekteki tüm kesimlerin büyük çaba gösterdiğini vurguladı. Bu bağlamda vakıf çatısı altında tekniker ve teknisyenlerin de yer alacağına dikkat çeken Gül, böylece mesleğe emek vermiş tüm çalışan kesimlere hizmet vereceklerini dile getirdi.
Geçtiğimiz seçim döneminde çalışma programlarında söz verdikleri vaatlerden biri olan vakfın, meslektaşlarından gelen yoğun ilgi ve istek üzerine çalışmalarına başladıklarını bildiren Gül, 'Öncelikli hedeflerimiz arasında meslektaşlarımızın çalışan ve okuyan çocuklarına, mesleki eğitim ve becerilerinin geliştirilmesi konusunda destek vermek var. Böylece büyük bir aile olan harita ve kadastro mesleği mensuplarının en değerli varlıkları çocuklarına katkı koyarak kişisel becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olmayı hedefliyoruz' dedi.

Gençlere burs, yaşlılara bakım
Kabiliyetli ve maddi ihtiyaç duyan öğrencilere, öğrenimlerini yapmak üzere çeşitli şekillerde destek olacaklarının da altını çizen Gül, 'Yurt içinde ve dışında öğrenim, ihtisas ve staj yapan gençlere, uluslararası veya ulusal düzeyde ilim, sanat ve benzeri alanlarda üstün başarı kazanan kişilere burs, ödül ve kredi gibi parasal ve ayni yardımda bulunacağız' diye konuştu.
Vakıf olarak çağdaş bilim anlayışına, inceleme ve araştırma yetenekleriyle milli ülkülere sahip sağlam düşünceli aydınlar yetiştirmek için çalışmalar da bulunacaklarına da değinen Ali Ekber Gül, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Meslektaşlarımızdan yaşlı ve bakıma muhtaç olanlara, vefat edenlerin ailelerine veya iş kazası geçirenlere gerekli maddi ve manevi yardımlarda bulunacağız. Böylece harita ve kadastro mühendisleri ailesi olarak hiç bir üyemizi yalnız bırakmayacak, zor günlerinde yanlarında olacağız.'
Vakfın dışında aynı zamanda bir Müzeder üyesi olduğuna da dikkat çeken Gül, 'Amacımız mesleğimizi en iyi şekilde tanıtacak ve geçmişten günümüze gerçekleşen aşamaları anlatan bir Harita Müzesi kazandırmak. Harita Müzesi'nin kurulma aşamasında katkı koyarak ilk harita müzesinin Ege Bölgesinde açılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz' ifadesini kullandı.

Harita Kadastro Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı yola koyuluyor