Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan oluşturuldu. Divan başkanlığına eski milletvekili Şevket Köse seçilirken, katip üyeliklere ise İlhami Uluğ, Hasan Karakaya, Kemal Dutlu ve İrfan Irmak seçildi. Kongrede faaliyet raporu ve mali rapor okunarak onaylandı.
Kongrede konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 2016 yılının başında itibaren yürüttüğü görevi gururla yaptıklarını belirterek, 'İki yıl boyunca acısıyla tatlısıyla mücadelemizi hep birlikte verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde bana yoldaşlık eden gerek yönetimdeki, gerek gönül veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımız bizlere katılarak gücümüze güç katacaklarından hiç şüphem yok. Bu bayrağı alacak ve yine hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Unutmayalım ki bizler hep birlikte güçlüyüz' dedi.
Başkan Kılınç, 'Önümüzdeki dönem çok önemlidir. Hem yerelde, hem genelde ilçemizde ve ilimizde kesinlikle iktidar olmalıyız. Hedefimiz, ilçemizde tekrar yerel yönetimi kazanarak hizmetleri getirmek. Aday olacak arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin örgüt ile beraber tek yumruk olup, yarından tez yok sahaya inip çalışmalarımıza başlayalım. Önümüzde bizleri daha zorlu bir süreç beklemektedir. Güzel ülkemizin önceliği yaşayan her vatandaşımızın huzurunu ve refahını sağlamak olmalıdır. Dünyada küresel bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır ama maalesef ülkemizde daha büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Çünkü ülke olarak üretim yapamıyoruz, tamamen tüketici toplumuna dönmüş bulunmaktayız. Türkiye'nin sigortası olan CHP'ye, yani bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Haziran sabahı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu haklı ve kutlu yürüyüşünü bugün insanlarımız daha net görebiliyor. Güzelim ülkemizde ne adalet kaldı, ne demokrasi kaldı, ne de özgürlük kaldı. Ama bizler asla mücadeleden vazgeçmeyip, güzelim ülkemizin güzel insanlarına, çocuklarımıza, yarınlarımıza, herkesin içinde kardeşçe ve barış içerisinde güzel bir Türkiye bırakana kadar devam. Umutsuzluğa kapılmayın' dedi.
Partililerin söz alarak konuşmalarının ardından seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Başkanlığa mevcut Başkan Hakan Kılınç yeniden seçilerek güven tazeledi.
Kongreye parti yöneticilerinin yanı sıra, CHP'li belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

CHP Hakan Kılınç ile ‘devam’ dedi