Teknoloji dünyasına şekil veren iki önemli isim Facebook ve Google bu yıl da reklam gelirlerini artırdılar. 2012'de küresel dijital reklam gelirlerinin yüzde 47'sine sahip olan iki şirket, statista'nın rakamlarına göre 2017'yi yüzde 61'lik bir gelir ile kapatacaklar. Reklam araştırması şirketi WARC'a göre, Facebook ve Google, bu yıl yine küreselde toplam medya reklamcılığına harcanan 4 dolardan 1'ini cebe indirecekler. 2016'da tüm medya harcamalarının yüzde 20'sini kasasına sokak iki platform, yılın sonunda toplam medya gelirlerinin yüzde 25'ine sahip olacak.

Google ve Facebook'un dijital reklam dünyasını domine etmeleri arası rakiplerinin de oyun dışı kalmalarına neden oluyor. Bundan ise en çok Twitter etkileniyor.

Yeni teknolojik yatırımlar gelirlerini arttıracak

İki şirketin başarılarının arkasında ise bir çok neden var. Facebook'un tüketici çıkarlarına dayalı hedefleme sağlayabilmesi, Google'ın aramaların nerede yapıldığına odaklanması, iki şirketin de dijital reklam platformları arasında lider konuma gelmelerini sağlayan nedenlerden sadece ikisi.

Talep ve eğilimleri çok iyi öngörebilen Facebook ve Google'ın gelirleri, VR reklamların devreye girmesi, video tüketiminin artması ile de pazarın liderleri olmaya devam edecekler. Akıllı cep telefonu fiyatlarının düşmesi ile Hindistan, Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerde daha fazla mobilden internete erişim sağlanırken, dijital reklam dünyasının kazanan isimleri yine Google ve Facebook olacak.

KAYNAK:WEBRAZZİ