Atakum Belediyesi ile ATABEK Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirilmiş olduğu program kapsamında OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ilk baretlerini hediye eden ve Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Tesisi'ni gezdiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mühendis adaylarına tesiste gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DÜNYANIN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN

OMÜ'lü mühendis adaylarına inşaat mühendisliğinin önemini anlatan ve kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, "Türkiye'nin nüfusu arttıkça konut ve dolayısıyla her türlü üst ve alt yapı hizmetleri ihtiyacı da artıyor. Bu anlamda üzerinizde büyük bir sorumluluk var. Dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan inşaat mühendisliği son derece önemlidir. Gerektiğinde dağ başında, mahrumiyet bölgelerinde, toz, toprak, çamur, yağmur, soğuk, sıcakta, genelde yoğun tempoda gece geç saatlere kadar çalışacağınız anlar gelecek. Ama sonuç itibariyle bir eseri ortaya çıkartmış olacaksınız. Sizleri zor ama önemli bir iş hayatı bekliyor' şeklinde konuştu.

GÜNDE 30 BİN PARKE TAŞI

Öğrencilere ilk baretlerini hediye ederek Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Tesisi hakkında bilgiler veren Başkan Taşçı, "İlçemizin en önemli sorunlarından birisi, hızlı yapılaşmanın da etkisiyle yol sorunuydu. Sadece yaz aylarında gerçekleştireceğimiz asfalt çalışmalarıyla ilçemizin yol sorununun çözülemeyeceğini bildiğimiz için alternatifler aradık ve kilitli taş parkenin kış aylarında da uygulanabileceği için bu tesisi ilçemize kazandırdık. Bu anlamda, günde 30 bin adet parke taşının üretildiği, belediyemizin Kilitli Taş Parke Fabrikası, çalışmalarımızı daha güçlendirdi. Özellikle kış aylarında, parke yol yapımı çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Vatandaşlarımızın daha da iyi koşullarda yaşaması, ilçemizin zaten yüksek olan yaşam kalitesinin daha da artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz' diye konuştu.