CHP İlkadım İlçe Başkanlığı, 4'ncü Olağan Kongresi düzenlendi. Kongrede ilçe başkanlığı için, mevcut başkan Fatih Türkel ve Dr. Alper Aktaş yarıştı. 361 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut başkan Türkel, 238 oy alarak güven tazeledi. Kongreye CHP Samsun milletvekilleri Hayati Tekin, Kemal Zeybek, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Binici, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, önceki dönem il başkanları Aylin Tat, Mehmet Atalay, Dinçer Soylu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile delegeler katıldı. Kongreye geçilmeden önce eğitimli köpek eşliğinde alanda arama yapıldı.

KURTULUŞ VE MEMLEKET KONGRESİ

Programda ilk olarak konuşan mevcut başkan Fatih Türkel, kongreye katılan herkese teşekkür etti. CHP çatısı altında siyaset yapmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Türkel, 'CHP'li olmak zor zanaattır. CHP'li olmak bazen yok sayılmaktır, CHP'li olmak işinden, ekmeğinden, çoluğunun çocuğunun rızkından sınanmaktır. CHP'li olmak vefalı olmaktır. Bu karanlığın, yoksulluğun altında gerçekleştirdiğimiz kongre, kurtuluş ve memleket kongresidir. Mücadelemiz çok, 2019 yılı memleketimiz için köprüden önceki son çıkış. Bu seçimler gelir geçer, seçim sonuçları ne olursa olsun önemli olan ülkemizin bölünmez bütünlüğü. Bu bilinçle gerçekleştirdiğimiz 4. olağan kongre partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirsin. Bu salondan kazanan ya da kaybeden olarak ayrılmayacağız, sonuçlar ne olursa olsun burada birlik ve beraberlik kazanacak' ifadelerini kullandı.

MAVİ MARMARA DAVASI'NDAN VAZGEÇTİNİZ

Kongrelerin, güzel bir yol arayışının başlangıcı olduğunu dile getiren İl Başkanı Akcagöz, 2019 seçimlerine az bir süre kaldığını ve herkesin çok çalışması gerektiğini vurguladı. Parti içerisindeki çekişmelerin ve kargaşanın olmaması gerektiğine dikkat çeken Akcagöz, Rıza Sarraf Davası'na da değindi. Akcagöz, '2018 yılbaşı büyük ikramiyesi 61 milyon TL, sadece bir AKP'li bakanın aldığı rüşvet bile bunun 4 katı. Sarraf, kara para aklamadan rüşvete, resmi evrakta sahtecilikten fuhuşa kadar birçok suça bulaşmış. Bunu yaparken, devleti temsil eden hükümet adamları ile iş tutmuş. Ne diyor atalarımız, 'Hükümdar yol vermeden, eşkıya kervan basamaz.' 2019 yılı seçimleri ülkemizin geleceği açısından oldukça önemli. Trump, 'Kudüs, İsrail'in başkenti olarak kabul edilecek' şeklinde bir karar açıkladı. Dedik ki, cami önlerinde protestoyla olmaz. İsrail bayrağı yakmakla zafer elde edemezsiniz. Hem siz kim, Filistin davasına sahip çıkmak kim? Siz değil misiniz 20 milyon karşılığında Mavi Marmara davasından vazgeçen? Bizse sadece Filistin'in değil, ezilen tüm halkların haklarını savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz' dedi.

İKTİDAR BATAĞA SAPLANDI

CHP İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Olağan Kongre'ye katılan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 2019 seçimlerinin önemine işaret etti. Siyasal iktidarın batağa saplandığını iddia eden Milletvekili Zeybek, Rıza Sarraf'ın mahkemede her şeyi anlattığını ifade etti.

GİDİCİLER

Ülke gündemine değinen Zeybek, 15 yıldır ülkeyi yöneten siyasal iktidarın yolsuzluk, rüşvet ve usulsüz işlerde batağa saplandığını iddia etti. Zeybek, 'Rıza Sarraf, Amerikan mahkemelerinde bülbül gibi konuşurken kimlere ne kadar rüşvet verdiğini, kimlerle işler bağladığını anlattı. Man Adası'nda bir sterlin sermaye ile kurulan bir şirkete 15 bin ABD dolarının yurt dışına çıkarılmasının izahı yok ve ahlaki değil. ABD mahkemelerinde itirafçı olan kişi kime niçin, ne kadar rüşvet verdiğini açıkladı. Siyasal iktidar ileriki seçimlerde gidici ve CHP'yi iktidara taşımak için 2019 yılında yapılacak olan yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için şimdiden çalışmaya başlamalıyız. Örgütsel bütünlüğümüzü halkımızla buluşturacağız. Partimizin il ve ilçe örgütleri ile kadın, gençlik kollarımızla birlikte gönüllü yurttaşlarımızı aktif hale getirerek, partimizin hedef ve ilkelerini halkımıza anlatmalıyız. Kadın, erkek ve gençlerimizle birlikte çalışarak başarılı olacağız' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL