15 Temmuz Şehitler Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdoğan Yolaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin planlanan 2 yıl içinde hizmete açılabilmesi için belediye ve hayırsever vatandaşların yardım ve desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

'BORÇLARIMIZI ÖDEYEMİYORUZ'

15 Temmuz'da temeli atılan caminin inşaatının durduğunu belirten Yolaydın, "19 Mayıs Mahallemizin camiye ihtiyacı vardı. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Camisi olarak 15 Temmuz'da temelini attık. Belediye ve hayırsever vatandaşlardan gelecek maddi desteğe güvendik. Yine çeşitli yerlere camiye yardım levhaları astık. İki kat halinde olacak 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin birinci katında konferans salonu, kurs odaları ve idari bölümler, ikinci katında ise 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği alan olacaktı. İki yılda hizmete açılacaktı. Ancak, herhangi bir yerden yardım alamıyoruz. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Cami inşaatımız durdu. Hatta yardım talebimize ilişkin levhalar, bilemediğimiz kişi veya kişiler tarafından sökülüp atılmış. Yardım için gittiğimiz yerlerden elimiz boş dönüyoruz." dedi.

Yolaydın, Kavak 15 Temmuz Şehitler Camisi'nin inşaatına yeniden başlayabilmek için belediyelerden ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini kaydetti.