Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu 2017 yılı son grup toplantısı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel başkanlığında gerçekleştirildi.

MÜKEMMEL OLUR

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından gündeme getirilen yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi girişimini değerlendiren Göksel, "Yerli otomobilin üretimi ülkemizde yapılacak. Fabrikanın Samsun'da yapılması da bizim açımızdan mükemmel olur. Bursa'daki bir otomobil fabrikasının Bursa'ya ve etrafındaki şehirlere olan milli gelire katkısını hepimiz görüyoruz. Yerli otomobil fabrikasının Samsun'da olması da yalnızca Samsun'a değil etrafındaki illere ve Türkiye'ye büyük katkı sağlar. İnşallah, yerli otomobil fabrikası için Samsun'u uygun görürler ve buraya yaparlar. Artık Türkiye'nin bu denli yüksek bir teknolojiye kavuşması ve başlaması gerekiyor. Bu konuyla ilgili valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli çalışmalarını yürütüyor. Bizler de bu konuyla ilgili mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz. Biz çalışmalarımızı millet için yapmalıyız. İnşallah yaptığımız hizmetlerin olumlu karşılığını 2019 yılında alacağız' ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEMEZ

Toplantıda ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'le ilgili aldığı kararı sert bir dille eleştiren Göksel, "Ülkemizin ve tüm İslam coğrafyasının en önemli gündemi, ABD'nin almış olduğu Kudüs kararıdır. Kudüs, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer Kudüs özgür değilse, Dünya tutsaktır. Kudüs İslam'ın onurudur. İlk kıblemiz olan Kudüs'ü sorumsuzca alınan bir karar neticesinde İsrail'in başkenti saymak, kabul edilemez tutumdur. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak, ABD'nin Kudüs ile ilgili almış olduğu sorumsuzca kararı şiddetle kınıyoruz' şeklinde konuştu.