Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Sudan'da sağlık kalitesini arttırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından kurulan Sudan Ebelik Eğitimi Komisyonu üyelerini ağırladı.

GENÇ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Sudan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. İsmael Büşera, Akademi Uluslararası İşbirliği Müdürü Dafaallah Almalhuda, Akademi Temel Sağlık Hizmetleri Dekanı Dr. Mutez Abdelhadi, Akademi Vekili ve Ebelik Okulu Müdürü Dr. Tarık Nasreddin Bedevi ile Sudan Ebelik Eğitim Komisyonu üyeleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Doç. Dr. Birsen Altay ve Doç. Dr. Faruk Tan'ın yer aldığı heyeti kabul eden Başkan Genç, heyet üyelerine yaptıkları çalışmaları anlattı.

HEDEF; DÜNYA ŞEHRİ

Canik'te 13 yılda eğitimden sağlığa, kültürden kentsel dönüşüme kadar yapılan 2,5 milyar TL'lik yatırımın sadece Türkiye'de değil, dünyada da hiçbir ilçe belediyesinin kolay kolay başarabileceği bir iş olmadığını dile getiren Başkan Genç, amaçlarının Samsun'u bir dünya şehri yapmak olduğunu ifade etti. Dünyanın birçok kentinde Müslümanlar için yardım ve destek çalışmaları yaptıklarını anlatan Genç, "Bunların hepsi ilçemizi ve şehrimizi dünyaya açmak için yaptığımız çalışmalar. Biz Canik Belediyesi olarak şehrimiz yaşayanlarına daha iyi bir gelecek sunmak için evrensel belediyecilik yapıyoruz" dedi.

YERELDEN EVRENSELE

Türkiye'nin, özellikle TİKA aracılığıyla birçok kıtada kültürel faaliyetlerde bulunduğuna da işaret eden Başkan Genç, "Bizler gerek TİKA, gerekse İHH ile birçok ülkede Müslüman kardeşlerimizin yaralarına karınca misali merhem oluyoruz. Canik Belediyesi olarak yerelden evrensele ulaşan ve tüm dünyadaki Müslümanlara ulaşan yardım elimizi bundan sonra da uzatmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına bundan sonra da bu tür adımlar atacağız. Sudan da Osmanlı zamanından bizim gönül bağımız olan bir ülke. İnanıyorum ki hem ülkemiz hem şehrimiz ilişkilerini daha da artırarak her iki ülke için de önemli çalışmalara imza atacaktır" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Genç, Sudan heyeti üyelerine seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.