Türkiye genelinde meslek lisesinde okuyan öğrencilerin diğer liselerde okuyan öğrencilerden daha fazla devamsızlık yaptığı biliniyor. Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de bu kapsamda öğrencilerin devamsızlık oranı bir hayli yüksekti. Okul idarecileri tarafından uygulamaya konulan 'Okulumda Mutluyum Projesi' ile birlikte öğrencilerin devamsızlık sorunu çözülerek, öğrencilerin istekli bir şekilde okula gelmeleri sağlandı.
Hafta içi her gün 9 saat ders gören öğrenciler, 7. ders saatinde etkinliğe katılıyorlar. Öğrenciler salı, çarşamba ve perşembe günleri 7. ders saatinde hat sanatı, pul koleksiyonu, el işi, satranç, zeka oyunları, puzzle, şiir, tiyatro, müzik ve folklor gibi etkinliklere katılarak derslerin stresinden uzaklaşıyor ve keyifli vakit geçiriyorlar.

'Öğrencilerimiz okula isteyerek ve hevesli bir şekilde geliyor'
Proje hakkında bilgiler veren okul müdürü Eyüp Aydoğdu, 'Meslek lisesi olarak okulumuzdaki devamsızlığı azaltmayı amaçladık. Bunun için de projemizi hazırladık, yürürlüğe koyduk. Projede gayet başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü öğrencilerimize baktığımız zaman okula heyecan duyarak, isteyerek ve hevesli bir şekilde geldiklerini görüyorum. Bu da idareciler olarak bizi mutlu ediyor' dedi.

'Projeden önce çok büyük devamsızlık sıkıntısı yaşıyorduk'
Projeden önce öğrencilerin çok büyük oranda devamsızlık yaptığını ifade eden okul müdür yardımcısı Elçin Tekin, 'Okulumda Mutluyum Projesi'ni yapma amacımız, öğrencilere okulu sevdirerek okula devamlılıklarını sağlamak. Okulumuz konum olarak ilçenin en uzak ve yüksekteki okulu. Öğrencilerin yarısı da arabayla çıkılması zor olan okula yürüyerek geliyorlar. Bu çocuklar okulumuzu puanla kazanmış da değiller. Projeden önce çok büyük devamsızlık sıkıntısı yaşıyorduk. Okula devam etmemelerinin sebebini 'okulu sevmemeleri' olarak saptadık. Sonrasında bu çocukların okulu sevmeleri için proje yapalım dedik. Öğrencilere ilgi envanterleri uyguladık. Her öğrencinin ilgi alanına göre hobi sınıfları oluşturduk. Salı, çarşamba ve perşembe günleri 7. derste sınıf dışı etkinlik yaptırıyoruz. Bu etkinlikler 9. ve 10. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Hat sanatı, pul koleksiyonu, el işi, satranç, zeka oyunları, puzzle, şiir, tiyatro, müzik ve folklor etkinlikleri düzenliyoruz. Projeden sonra devamsızlık sorununu büyük ölçüde hallettik' diye konuştu.
Öğrencilerin okula daha çok bağlandığının altını çizen veli Recep Bayraktar ise, 'Etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkisi tartışılmaz. Etkinliklerden önce çocukların okula giderken var olan gelmeme istekleri yapılan proje ile düzeltildi. Öğrenciler artık keyif alarak istekli bir şekilde okula gidiyorlar. Biz veliler olarak projeden çok memnunuz. Sonuna kadar da destekliyoruz' şeklinde konuştu.
Proje sayesinde okula severek geldiklerini dile getiren öğrenciler de artık devamsızlık yapmadıklarını, sınıfları dolu bir şekilde ders işlediklerini söylediler.

Yaptıkları proje ile lisedeki devamsızlık sorununu çözdüler