Samsun'un İlkadım İlçesi'nde görev yapan muhtarlar, Samsun Lokantacılar Odası öncülüğünde, İlkadım Belediyesi desteğiyle açılan ve ikinci dönem kursları devam eden Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunu ziyaret etti. MEMGE kursiyerleri, hazırladıkları pasta, tatlı ve pidelerle muhtarlara hünerlerini sergiledi.

KARADENİZ'DE TEK

Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, muhtarları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Odamız tarafından yürütülen, İlkadım Belediyemizin desteğiyle açılan kursumuz, ilimizde ve Karadeniz'de tek olma özelliği taşıyor. AB'den de ödül aldık. Şu an 63 öğrencimiz var. Bu ay sonu bitiyor ve bir sonraki kursumuz için daha şimdiden 3 katı sayıda başvuru var. Bizler şehrin ileri gelenleri olarak, gençlerimizi kurtarma mücadelesini vermeliyiz. MEMGE de bunun en güzel örneklerinden biridir" diye konuştu.

SIKINTILARI BİLİYORUZ

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ise, yapılan işin çok önemine vurgu yaptı. Gençlere iş kapısı açmanın önemine değinen Öztürk, "Sokaktaki sıkıntıları en iyi bilenleriz. Gençlerimiz ya cezaevlerine giriyor ya da denetimli serbestlik altında yaşıyor. Bu nedenle bu kursun ilk açılışına geldiğimizde çok mutlu olmuştum. Samsun'da bine yakın sivil toplum örgütü var ve bu tip konularda eline taşın altına koyanların sayısı sınırlı. Biz de üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra mutfağa girerek eğitmenlerden bilgi alan muhtarlar, kursiyerlere başarı diledi.

Barış BUDANOĞLU