CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'da yerli otomobil üretimiyle ilgili devam eden çalışmaları değerlendirdi. Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak önerilen üretim alanına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın "Tershane alanında olabilir" yorumuyla ilgili konuşan Zeybek, "Ne olursa olsun, Havza veya başka bir yer. Bu projenin mutlaka Samsun'da olması gerekiyor" dedi

SÖZ BİRLİĞİ YAPILMALI

"Her şeyi bitirdik de Samsun'un orası mı olsun burası mı olsun diye tartışma durumunda olacağız?" diye soran Zeybek, "Bu doğru değil. Havza olsun, tershane alanı olsun denilmesi yöresel manada taraf olma hadisesi ortaya çıkacak bu da doğru değil. En başta Havza'daki bölgenin değerlendirilmesi gerekli. Zaten tarım arazisi olarak kullanılmıyor, beşinci sınıf toprak yapısı var. Tershane alanında böyle bir sanayi oluşturmak uygun değil. Oradaki tarım arazileri bu sanayiden zarar görebilir. Görsel kirlilik meydana gelebilir. Ne olursa olsun Havza veya başka bir yer bu projenin mutlaka Samsun'da olması gerekiyor. Bu projenin Samsun'da yapılmasının olurunu aldık mı da orada olsun burada olsun diyeceğiz? Kendi aramızda anlaşır durumda olmamız ve söz birliği yapmamız lazım" diye konuştu.

SAMSUN'UN MESELESİ

Projenin Samsun'da gerçekleşmesi için mücadele verilmesi gerektiğini kaydeden Zeybek, "Bu iş sadece bir partinin siyasetçilerinin değil, Samsun'un meselesi. Ben bir Samsun sevdalısı olarak, bu projenin Samsun'da olmasının olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Önemli olan Samsun'da olması. Sadece bir yer değil, birkaç arazi dahi çıkarılabilir. Kimse araziye takılmasın şu aşamada. Şu anda konuşulacak mesele bu değil" dedi.

VALİLİĞE TEŞEKKÜR

Samsun Valiliği'nin hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan yerli otomobil raporunun olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Zeybek, "Bu raporu takdir etmek gerekiyor. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER