Güngören'de bir binanın alt katına BEDAŞ tarafından yapılan trafo da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangınla trafo alev alev yanarken bina da büyük panik yaşandı. Yaşanan olaya isyan eden vatandaşlar trafonun eskiden sokağın köşesinde olduğunu ancak yıkılıp yerine iş yeri yapıldığını iddia etti. Binanın müteahhidi ve BEDAŞ tarafından yapılan anlaşmayla trafonun apartmanın bodrumuna yapıldığını belirten bina sakinleri adeta bir bombanın üzerinde oturduklarını kaydetti. Yangının ilk olmadığını aktaran vatandaşlar trafonun biran önce kaldırılmasını istedi.

Adeta canlı bombanın üzerinde oturuyoruz
Bina sakini Özgür Demirok, adeta bir canlı bombanın üzerinde oturduklarını belirterek 'BEDAŞ ile müteahhitlerin arasında bir anlaşma var. Dünya da böyle bir şey yok. Binanın altına trafo kurulur mu? Bu trafo daha önce sokağın köşesindeydi. Rant sağlamak ve para kazanmak için orayı dükkana çevirdiler o trafoyu da oradan alıp buraya binanın altına yaptılar. Müteahhit ile BEDAŞ anlaştı. Binanın altına canlı bombayı koymuşlar. İnsan canı bu kadar ucuz mu? İllaki birilerinin mi ölmesi lazım bir şey yapılabilmesi için' dedi.
Trafonun bütün mahallenin elektriğini karşıladığını belirten bir diğer mahalle sakini ise 'Burada alüminyum kablo kullanımına izin verilmesinden dolayı insanlar burada bu trafonun çilesini çekiyor. Burada ki kabloları gizlemek için asma bir tavan yapmışlar göz boyamak için. Bütün kablolar yanmış durumda. Bunlara da izin veriliyor. Bu trafo bütün mahalleyi aydınlatıyor' diye konuştu.
Esnaf araç aküsünden elektrik aldı
Öte yandan trafonun yanmasının ardından mahalle sakini uzun süre elektriksiz kaldı. Elektrik kesintisinden olumsuz etkilenen esnaflar pos makinelerini kullanabilmek için araçlarının aküsünden elektrik alarak müşterilerine satış yapmaya çalıştığı görüldü.