Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Bülbül'ün adını taşıyan lisedeki kütüphaneye yeni kitaplar kazandırmak amacıyla Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği harekete geçti.

TÜM KİTAPLARA 'İYİ Kİ VARSIN EREN' YAZILACAK

Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerin göndereceği kitaplarla oluşturulacak kütüphanedeki tüm kitaplara da "İyi ki varsın Eren" yazılacak.

Dernek Başkanı Burcu Keskin, yaptığı açıklamada, Şehit Eren'in hikayesinin tüm Türkiye'yi duygulandırdığını, yaptığı kahramanlığın asla unutulmayacağını söyledi.

Eren Bülbül'ün adının okuduğu liseye verildiğini hatırlatan Keskin, okulda küçük bir kütüphane bulunduğunu ama bir lisenin ihtiyacını karşılamadığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK

Okula yeni ve daha büyük bir kütüphane kazandırmayı planladıklarını dile getiren Keskin, "Bunun için okul idarecileriyle görüştük. Onlar da fikrimize destek verdi. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Kampanyamız yeni olmasına rağmen Türkiye'nin dört bir yanından kitap ve yardım malzemesi gelmeye başladı. 1 ay içinde kampanyayı sona erdireceğiz ve Şehit Eren Bülbül Kütüphanesinin yapımına başlayacağız." dedi.

Keskin, toplanacak kitapların fazla olması durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kütüphanesi bulunmayan bir liseye yine şehit Eren Bülbül'ün adını taşıyacak kütüphane kurabileceklerini kaydetti.