Dağdelen, yaptığı açıklamada, yerli otomobilin Merzifon'da üretilmesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) başvuruda bulunduklarını söyledi.



Merzifon halkının yerli otomobile büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Dağdelen, üretimin yapılacağı fabrikanın Merzifon'da kurulmasının Karadeniz bölgesi için büyük avantaj olacağını vurguladı.

'Orta Karadeniz Bölgesinde bizden başka yerli otomobil üretimi için başvuruda bulunan yok' diyen Dağdelen, şunları kaydetti:

'İlçemizde olanaklar çok fazla. Jeopolitik konumu itibariyle Türkiye'nin gözbebeği olan şehrimizden günlük ortalama 22 bin araç geçiyor. Havaalanımız var, Samsun Limanı'na 100 kilometre, Havza tren yoluna 10 kilometre uzaktayız. Ayrıca hızlı tren projesinde ilçemize de istasyon kurulacak. Organize sanayi bölgemizde kamulaştırılmış 400 dönümlük araziyi yerli otomobilin ilçemizde üretilmesi için ücretsiz olarak tahsis etmeye hazırız. Merzifon'un bu iş için en uygun yer olduğunu düşünüyoruz. Orta Karadeniz Bölgesinde bizden başka yerli otomobil üretimi için başvuruda bulunan yok. Taleplerimizi bizzat Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize ilettik. Karadeniz'de yaşayan insanların göç vermemesi için bu işte çok hevesliyiz. İnşallah şehrimize nasip olur.'

Merzifon OSB'de 40'ı aşkın firmanın ithalat ve ihracat gerçekleştirdiğine dikkati çeken Dağdelen, yerli otomobilin ilçede üretilmesi için siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruşlarından büyük destek gördüklerini sözlerine ekledi.