Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticileriyle ve sporcularıyla bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum'da yaşayan engellilerin hayatını daha da kolaylaştıracak ve birçok farklı alanda faaliyetlere katılmasını sağlayacak projeler hayata geçirdiklerini kaydetti. Atakum Belediyesi olarak engelli vatandaşlar için sosyal, sportif ve istihdam odaklı çalışmalarla buluşturulmasının kendileri için öncelik olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, 'Engelli vatandaşlarımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz' diye konuştu.
Engellilerin dezavantajlarını avantaj haline getirebilmeleri için herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü ifade eden Başkan İshak Taşçı, bu anlamda üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini, projeler hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Taşçı, 'Engelli vatandaşlarımız için planladığımız projelere her zaman öncelik veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz her projede engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini ön planda tutuyoruz. Atakum Belediyesi Yaşam Park bünyesinde engelli vatandaşlarımıza yönelik sportif, kültürel ve istihdama dayalı projeler hayata geçiriyoruz. Ayrıca Atakum Belediyespor Kulübü bünyesinde engelli sporcularımızla başarıdan başarıya koşuyoruz. Yine birçok önemli projemizin odak noktalarından birisi de yine engelli vatandaşlarımız oluyor. Engellerin aşılması için çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
Atakum ilçesinde yaşayan işitme engelli gençlerin, sportif ve kültürel faaliyetler içerisinde olabilmesi için Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübünün kurulduğunu kaydeden Başkan Taşçı, 'Kulübün kurulmasının üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen, ilçemizde çok sayıda işitme engelli gencimizin bir araya geldiği önemli bir oluşum haline geldi. Sportif faaliyetlerinde ciddi başarılar elde eden Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü, kültürel faaliyetler noktasında da örnek oluyor. Biz de bu başarılı oluşumun bir parçası ve destekçisi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) başta olmak üzere birçok kursun verildiği kulüpte, 21 farklı branşta da sportif faaliyetler sürdürülüyor. Bu anlamda hem kulüp yönetimini hem de büyük bir kısmını OMÜ'lü gençlerin oluşturduğu gönüllü ordumuza teşekkür ediyorum. Asıl ve büyük teşekkürü ise engellerini aşarak başarılarıyla bizi gururlandıran işitme engelli sporcularımıza sunuyorum' ifadelerini kullandı.