Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, İl Müdürü Yardımcısı Enver Daş, İl Müdürü Yardımcısı Sadık Kelez, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Vekili Yaşar Çırak, OR-KOOP Zonguldak Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Özgün, OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 'İlimizde bulunan kooperatiflerimizin büyük bölümü ormancılıkla uğraşmaktadır. Ancak kooperatiflerimizin tamamı tarımsal kalkınma kooperatifi olmasından dolayı tarımsal faaliyetlere ve projelere ağırlık vermelerini istiyoruz. Özellikle ilimizde uygulanacak olan IFAD Projesi kapsamında yüksek kesimlerdeki dar gelirli köylülerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla uygulanacak projelere destek ve bekliyoruz. Kooperatif yöneticilerinden beklentimiz ortaklar arasında ayrım gözetmeksizin adil bir şekilde yönetim sergilemeleridir.' dedi.
Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ise 'İlimiz alanlarının yüzde 60'ı orman yüzde 30'u tarım arazisi olması sebebiyle orman ve tarım iç içedir. Orman köylülerimizi orman işçiliğinin yanı sıra OR-KÖY projeleri ile de desteklemekteyiz ve bu projelerin sayısının artmasını temenni ediyoruz.' dedi. Konuşmaların ardından İL Müdürlüğünden konu uzmanı Tekniker Refik Yüksel ve OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Seminerde ayrıca katılımcıların soruları da cevapladı.

Kooperatif yöneticileri eğitimden geçti